Translate

13 Mart 2008 Perşembe

Yesim'in 3 katli frambuazli muhallebisi

Malzemeler: 1 paket muhallebi (1 litre sutle paketteki tarife gore pisirlmis) 1 yemek kasigi vanilya 1/2 su bardagi frambuaz 1 su bardagi su 1/2 su bardagi seker 2 yemek kasigi misir nisastasi Suslemek icin: 6 adet cilek 3-4 dilim portakal Yapilisi: Muhallebiyi sutle karistirarak pakette tarif edildigi sekilde pisirin. Servis bardaklarina yariya kadar gelecek sekilde doldurun, (yarisini, icine frambuaz sosundan katmak icin ayirin.) Hafifce sogurken frambuazlari parcalayiciya koyup pure haline getirin. Sonra kucuk bir tavaya alin, 1/2 su bardagi sekeri, 1 su bardagi suyu, vanilyayi, 2 yemek kasigi misir nisatasini ilave edip karistirarak nisatayi eriterek kaynama noktasina gelip katilasana kadar pisirin. Frambuaz sosundan 1 yemek kasigi alarak ayirdiginiz muhallebiye karistirin ve icinde beyaz muhallebi olan bardaklara paylastirin. Boylece ikinci, acik pembe renkteki kat olusacak. (Benim yaptigimda ikinci renk gorunmuyor, cunku frambuaz yerine cilek puresi kattim muhallebiye, rengi cok acik oldu.) En uste de kalan frambuaz sosunu dokun, (1 yemek kasigi cilekleri icine atip parlatmak icin ayirin), bu da ucuncu koyu renkli kati olusturuyor. Sonra cilekleri tavanin icine atin 1-2 kasik su ilave edip karistirin. Cilekleri cikararak en ustlerine birer tane yerlestirin. Portakal dilimleriyle susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.