Translate

20 Nisan 2008 Pazar

Yesim'in kaplanmis patlican salatasi

Malzemeler: 4 buyuk patlican 2 kuru sogan 3 sivri biber 2 yemek kasigi siviyag tuz, karabiber, pulbiber 2 cirpilmis yumurta 2-3 dal dogranmis maydanoz 8-10 siyah zeytin Kozlenmis patlicanlari kizartmak icin siviyag Yapilisi: Patlicanlari grilde, her tarafini cevirerek, yumusayip kabuklari kuruyana kadar kozleyin. Elinizle kabuklarini cikarip her patlicani 4-5 dilime kesin. Tuz serpistirin ve az tuz ilavesiyle cirpilmis yumurtalara batirin. Kizgin yagda herbirinin altini ustunu bir kere cevirmek suretiyle kizartip, servis tabagina yerlestirin. Ayri kucuk bir tavaya 2 kasik siviyag koyup yarim halka seklinde ince dogranmis soganlari ve ince dilimlenmis biberleri yumusayana kadar soteleyin. Tuz, karabiber, pulbiber atin. Bu sotelenmis biberli sogani da servis tabaginin ortasina doseyin. Birazini da patlicanlarin uzerine serpin. Dogranmis maydanoz serpin ve zeytinlerle susleyerek soguk veya ilik servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.