Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
20 Nisan 2008 Pazar
Yesim'in kaplanmis patlican salatasi
Malzemeler:
4 buyuk patlican
2 kuru sogan
3 sivri biber
2 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber, pulbiber
2 cirpilmis yumurta
2-3 dal dogranmis maydanoz
8-10 siyah zeytin
Kozlenmis patlicanlari kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
Patlicanlari grilde, her tarafini cevirerek, yumusayip kabuklari kuruyana kadar kozleyin. Elinizle kabuklarini cikarip her patlicani 4-5 dilime kesin. Tuz serpistirin ve az tuz ilavesiyle cirpilmis yumurtalara batirin. Kizgin yagda herbirinin altini ustunu bir kere cevirmek suretiyle kizartip, servis tabagina yerlestirin. Ayri kucuk bir tavaya 2 kasik siviyag koyup yarim halka seklinde ince dogranmis soganlari ve ince dilimlenmis biberleri yumusayana kadar soteleyin. Tuz, karabiber, pulbiber atin. Bu sotelenmis biberli sogani da servis tabaginin ortasina doseyin. Birazini da patlicanlarin uzerine serpin. Dogranmis maydanoz serpin ve zeytinlerle susleyerek soguk veya ilik servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.