Translate

20 Temmuz 2008 Pazar

Ispanakli borek

Malzemeler: 5 yufka 2 su bardagi sut 1+1/4 cay bardagi siviyag 2 yumurta Uzeri icin: 2 yemek kasigi sut 1 yumurta (Birlikte cirpilip en ustteki yufkanin uzerine surulecek) Serpistirmek icin biraz susam Ispanakli ic harci: 2 yemek kasigi sivi yag 1 bag ispanak (sadece yapraklari yaklasik 400 gr.) 1 kuru sogan arzuya gore karabiber, pulbiber Icin hazirlanmasi: Ispanaklarin sadece yapraklarini, bolca suyla yikadiktan sonra bir tencereye koyun, su ilave etmeden cokup azalana kadar yaklasik 7-8 dakika kapagi kapali olarak haslayin. Sonra suyunu iyice suzup ince olarak dograyin. 1 kuru sogani kucuk kucuk dograyip 2 yemek kasigi sivi yagla yumusayana kadar kavurup, suyu suzulmus ispanaklari ilave edin, karabiber ve pul biberi de istediginiz kadar ekleyip, 3-4 dakika ates uzerinde karistirin ve sogumaya birakin. Yapilisi: Genisce bir firin tepsisini yaglayip, 1 yufkayi kenarlarindan tasacak sekilde tepsiye doseyin. Bir kaseye iki yumurtayi kirip cirpin, 2 bardak sut ve 1+1/4 cay bardagi sivi yagla birlikte karistirin. Bu sostan 2-3 kasik dosediginiz yufkanin uzerine serpip fircayla yayin. Ikinci yufkayi ortadan yariya bolup hafifce kiristirarak tepsiyi kaplayacak sekilde yerlestirin, yine sostan bir iki kasik serpip yayin. Ispanakli harctan 2 kasik dolusu yayin uzerine, yarim yufkayi da ayni sekilde kiristirarak serin. Geriye 3 yufka kaliyor, 1 butun yufkayi en ustu icin ayirin, kalan iki yukfayi bu sekilde ortadan bolerek her katta sutlu sostan ve ispanak harci koyarak harc ve ikiye bolunmus yufkalar bitene kadar devam edin. Sonra tepsinin yanlarindan sarkan yufkalari uzerine dogru kapatip onu da soslayin. Kalan harci da dokun uzerine. (Cok gibi gorunebilir ama 10 bekleyince icine aliyor, bol sosla kurumadan daha lezzetli oluyor.) Sonra bir butun yufkayi tepsiye sigacak kadar kiristirarak kucultun, yerlestirin. 2 yemek kasigi sutle beraber 1 yumurtayi cirpip en ustteki yufkanin uzerine surup, susam serpistirin ve 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar ustu acik olarak pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.