Translate

3 Temmuz 2008 Perşembe

Kaplanmis karnabahar kizartmasi

Malzemeler: 1 butun karnabahar 3 yemek kasigi un (tepeleme) 3 yumurta 1/4 su bardagi sut 1 cay kasigi tuz 1/4 cay kasigi karabiber 1/4 cay kasigi kirmizi biber Kizartmak icin siviyag Sosu icin: 1 kase yogurt 1 dis ezilmis sarimsak az tuz Yapilisi: Karnabahari cicek seklinde kucuk parcalara kesin, mikrodalga firinda 3 yemek kasigi su ilavesiyle kapagi yari kapali olarak 8 dakika kadar hafifce yumusayana kadar haslayin. (Hala dagilmadan diri olacak sekilde) Bir kapta yumurtalari unu, tuzu, baharatlari, sutu telle cirpip bulamac kivamina getirin. Sonra suzdugunuz karnabaharlari bu karisima bulayip kizgin yagda kizartin. Ezilmis sarimsakla yogurdu karistirip birlikte servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.