Translate

2 Eylül 2008 Salı

Ispanakli pirincli risotto kofte

Malzemeler: 1 demet ispanak (sadece yapraklari) 1 domates 45 gr tereyagi 1 sogan 1 su bardagi pirinc 2 su bardagi kaynar su 90 gr kasar peyniri tuz, karabiber, pul biber Kaplamak icin: 1 kase un (batirmak icin) 1 yumurta 2 yemek kasigi sut 2-3 bardak parcalayicida ufalanmis ekmek Kizartmak icin sivi yag Sosu: 1 dis dovulmus sarimsak 1 kase yogurt suslemek icin fazladan ispanak yapraklari (Ezilmis sarimsakla yogurdu karistirin, servis tabaginin ortasina kaseyle koyun.) Yapilisi: Ispanagin yapraklarini yikayin, ince ince dograyin. Sogani kucuk kucuk dograyin. Tereyagini bir tavada eritip soganlari yumusayana kadar soteleyin. Yikanmis pirinci de ilave edip seffaflasana kadar yaklasik 5-6 dakika kavurun. Kucuk kucuk dogranmis domatesleri de ilave edip 1-2 dakika da onunla kavurun. Uzerine 1 tatli kasigi tuzu koyup kaynar suyu ilave edin, kapagini kapatip pilav seklinde suyunu cekene kadar pisirin. Atesten alip, dogranmis ispanaklari, rendelenmis peyniri, karabiber, pul biberi ilave edip karistirin. Iliyana kadar bekleyin. El degecek kadar soguyunca, yemek kasigi dolusu karisimdan alip elinizde yuvarlayip, una batirin, catalla cirpilmis yumurtali sute batirin, en son olarak ta ekmek ufaklarina bulayip, yuvarlayin, fazlasini silkeleyin. Kizgin yagda kizartin. Sarimsakli yogurtla birlikte servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.