Translate

26 Aralık 2008 Cuma

Un Kurabiyesi

Malzemeler: 4 su bardagi un 4 yemek kasigi (tepeleme) bugday nisastasi 220 gr. tuzsuz tereyagi 1 cay bardagi siviyag 1 paket vanilya 1+1/4 su bardagi pudra sekeri 1/2 su bardagindan biraz az sut Uzeri icin: 1/2 cay bardagi pudra sekeri Yapilisi: Tereyagini yumusatin, elinizle tereyagi, siviyag, sut, vanilya esansini karistirip 4 su bardagi unu ve 4 yemek kasigi nisastayi ilave edin. Ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurun. Yagli kagit serilmis tepsiye (yoksa tepsiyi yaglayarak tepsiye) yumurtadan biraz kucuk parcalar koparip top seklinde yuvarlayin. Uzerini bastirmadan oylece tepsiye dizin. 160 derece isitilmis firinda kizarmadan kokusu cikana kadar pisirin. (Kizarmadigi icin dokununca yumusak oluyor ama onemli degil, sogudugu zaman disi sertlesiyor, ici ise yumusak agizda dagilan bir kivamda oluyor) Uzerine pudra sekeri eleyip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.