Translate

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Etli kabak dolmasi

Malzemeler: 6 adet kabak (iki veya uc parcaya kesilmis) Dolma ici: 2 yemek kasigi sivi yag 1/2 yemek kasigi tereyagi 150 gr kiyma 2 buyuk kuru sogan 1.5 cay bardagi pirinc 1 tatli kasigi kuru nane bir cay kasigi karabiber yarim cay kasigi pulbiber 1 tatli kasigi tuz 1 yemek kasigi salca Servis icin: 1 dis sarimsak 1 kase yogurt az su, tuz (Piserken kullanmak uzere 1 yemek kasigi salca, 1 tatli kasigi tuz, 1 tatli kasigi tereyagi ve kabaklarin yari hizasina gelecek kadar kaynar su ilavesi. Az sicak suyla salcayi eritip kalan su, tuz ve 1 tatli kasigi tereyagiyla karistirip dolmalarin etrafindan tencereye dokun.) Yapilisi: Kabaklari boylarina gore enine iki veya uce kesin. Iclerini oyarak cikarin. Yassi bir tencereye dizin. Icin Yapilisi: Yaglarin icinde kucuk dogranmis soganlari ve yikanmis suyu suzulmus pirinci soganlar yumusayana kadar kavurun. Sonra kiymayi ilave ederek o da pisene kadar karistirin. 1 cay bardagi sicak su koyup, 4-5 dakika kapaksiz olarak pisirin. Atesten alip, karabiber, tuz, pulbiber, salca, kuru nane ve maydanozu ilave edip karistirin. Kabaklarin icine ustlerinden yarim santim bosluk kalacak kadar doldurun. Domatesin kabuklu kisimlarindan keserek ustlerine kapatin. Yukarida aciklanan su ilavesiyle kapagini kapatarak yarim saat kadar, ya da pirincler yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Sarimsakli yogurtla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.