Translate

5 Ocak 2011 Çarşamba

Yesim'in Mantar Sotesi


Malzemeler:
15 kucuk mantar
1 kucuk patlican
1 kucuk kirmizi dolmalik biber
Patlican ve biberi kizartmak icin zeytinyagi
1 dis sarimsak
7-8 yaprak taze feslegen
3 yemek kasigi sizma zeytinyagi
Arzuya gore tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi:
Mantarlari ikiye kesip bir tavaya koyun. Sarimsagi mumkun oldugunca kucuk parcalara dograyip 3 kasik sizma zeytinyagi, tuz ve baharatlarla beraber tavaya ilave edin. Yuksek ateste 5 dakika kadar soteleyin. Sogumaya birakin. Sonradan sulaninca suyunun fazlasini suzun.
Diger taraftan ince dilimlenmis patlicanin her iki yanini az yag olan bir tavada kizartin. Dolmalik biberi de iri kuplere dograyip soteleyin. Patlicanlar kizarinca onlari da kuplere dograyip hepsini mantar karisimina ilave edin. Soguyunca iri dogranmis feslegen yapraklarini ilave edip karistirin, soguk servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.