Translate

5 Ocak 2011 Çarşamba

Serap Ogretmenin Kus Uzumlu Keki

 Iste cocukluguma uzanan yollarda hafizamda yer eden annemin uzumlu kekinin, tarifini bilmedigim halde sadece koku ve tad alma duyularimla dogaclama yeniden ortaya gelisi...Aynisi oldu! Koku tamamen beni zaman tunelinden cocukluguma atan cinsten...Tadi muhtesem, cunku cocuklugumdan damagimda kalan, evimi hamurisi kokutma hazzimi baslatan tadlardan bir tanesi. Adini ise Yesim'in degil Serap ogretmenin kus uzumlu keki koyuyorum o yuzden.
                           Canim annemin ruhuna ulassin. 
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 yemek kasigi vanilya
125 gram tuzsuz tereyagi
2-1/2 su bardagi un
1 yemek kasigi kabartma tozu
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi kus uzumu
1 su bardagi iri cekilmis ceviz
1 limon kabugu rendesi
uzerine elemek icin pudra sekeri
Yapilisi:
Yumurtalari, sekeri ve vanilyayi genis bir kaba koyup yaklasik 3-4 dakika seker eriyip krem halini alincaya kadar mikser ile cirpin. Yogurdu, oda sicakliginda yumusamis tuzsuz tereyagini, unu da ilave ederek 3 dakika kadar yine mikserle cirpin. Sonra irice cekilmis cevizi, uzumleri ve limon kabugu rendesini ekleyip kasik ile karistirin. Yaglanmis teflon kek kalibina dokup, 180 derece onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin. Piser pismez kalibi sallayarak cikabilen bir kivamda oluyor. Kek sogutma teline cevirip soguyunca uzerine pudra sekeri eleyerek servis yapin.

1 yorum:

  1. ÜZümlü keki eşim çok sever bu haftasonu tarifinizi deneyeyim...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.