Translate

24 Ekim 2011 Pazartesi

Karakoy Pogacasi

Malzemeler:

4-1/2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi (tepeleme) mahlep
1 cay kasigi (tepeleme) tuz
1 yemek kasigi tepeleme seker
1 yemek kasigi beyaz sirke
2 yumurta
250 gr tuzsuz oda sicakliginda tereyagi
1/2 bardak sut (kulak memesi yumusakliginda hamur olana kadar daha fazlasi gerekirse ilave edebilirsiniz)

Ic malzemeleri:
1 kase beyaz peynir
4-5 dal dogranmis maydanoz

Uzeri icin:
2 yumurta sarisi

Yapilisi:

Hamur malzemelerini elle karistirip ele yapismayan bir kivama gelene kadar yogurun. Genis bir tepsiyi yaglayin. Yumurtadan biraz daha kucuk parcalar koparip yuvarlayin. Merdane ile veya elle el ayasi boyunda acin. Ortasina 1 tepeleme tatli kasigi ufalanmis peynir ve dogranmis maydanoz karisimini koyup kenarlarini iyice kapatip top seklinde yuvarlayin. Uzerine hic bastirmadan tepsiye dizin. Uzerine cirpilmis yumurta sarisi surup catalla arti seklinde cizik yapip 180 derece onceden isitilmis firina surun. Kizarana kadar yaklasik 30-40 dakika kadar pisirin.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.