Translate

22 Ekim 2011 Cumartesi

Simit

Malzemeler: 500 gr simit ya da ekmek unu (Baker's ya da strong flour olarak satiliyor, proteini daha yuksek daha sunen bir kivamda bir un, dolayisiyla simitin gevrek olmasi icin en onemli malzeme. Normal unla denemeyin, simit tadini elde edemezsiniz). 250 ml ilik su 1 tatli kasigi kuru maya 1 tatli kasigi seker 1 cay kasigi tuz Uzeri icin: 3 yemek kasigi pekmez 200 ml su 1 paket susam (hafifce kavrulmus) Yapilisi: Simit malzemelerini elde veya ekmek makinasinin hamur ayarinda hazirlayip 1 saat bekletin. Hamuru 7 esit parcaya bolup ince uzun seritler yapin. Kendi etrafinda kivirarak cevirin seritleri. Sonra yuvarlak olacak sekilde uclarini birlestirin. Pekmezle sekeri simitlerin girecegi buyuklukte bir kapta karistirin. Bu karisima simitleri batirip sonra genis bir tabaktaki susamlarin uzerine bastirarak altina ustune yapismasini saglayin. Onceden isitilmis 220 derece firinda 15 dakika alti kizarinca alt ust cevirerek pisirin.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.