Translate

2 Aralık 2012 Pazar

Yufka Ekmek

 Inanilmaz guzel bir tadi olan ve ilk hazirlamaya basladiktan ilk ekmegi pisirene kadar sadece 10 dakika zaman gecen bu ekmegi yedikten sonra oglum ve ben bir daha ekmek almamaya karar verdik:))

Malzemeler:
500 gr ekmek ve pizza unu diye satilan protein degeri normalden yuksek olan un (strong flour, simit icin de bu un gerekiyor)
375 ml su (1-1/2 cup)
1 cay kasigi tuz
Her pisirmede 1 kasik siviyag


 Yapilisi:
Suyu tuzu ve unu karistirip yogurun. Eger varsa 5 dakika ekmek makinesinin hamur ayarinda karistirin. Tezgahi unlayip yumurta boyunda parcalari teflon tavanizin boyunda acin. Yufka kadar ince olmamali. 1 kasik yagi tavada isitip altini ustunu yaklasik 1-2 dakika pisirin. Her hamuru koyusta 1 kasik yag ilave edin daha lezzetli ve yumusacik oluyor.

2 yorum:

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.