Translate

10 Şubat 2013 Pazar

Kavurma et


   Malzemeler:
500 gr küçük doğranmış kuzu eti
1 büyük dolmalık biber veya 3 sivri biber
3 domates
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
Arzuya göre tuz
Birer avuç eti her kavurmuş için 1-2 kaşık zeytinyağı

 Yapılışı:
Biberleri küçük doğrayıp bir kaşık zeytinyağında kavurup bir kaba alın. Etleri küçük doğrayıp üç dört defada birer avuç alarak bir iki kaşık yağda yüksek ateşte (suyunu salıp sertleşmesine  izin vermemek için) kavurun. Her kavurduğunuz kısmı biberlerin üstüne kaba alın. Bütün etler bu şekilde pişince, domatesleri de kabuklarıyla küçük doğrayıp 3/4 dakika yüksek ateşte yumuşamalarını sağlayın. Tüm baharatları ve kaba aldığınız herşeyi geri tavaya koyup karıştırın. Kapağını kapatarak 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Pilav ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.