Translate

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Karnıyarık


Malzemeler:
500 gr kıyma
3 büyük patlıcan
4 diş sarımsak
2 soğan
2 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam doğranmış maydanoz
1 acı sivri biber
Arzuya göre tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için 1 bardak sıvıyağ

Sosu için:
2 bardak sıcak su
2 kaşık salça
Arzuya göre tuz

Yapılışı:
Ben çok büyük patlıcanlar kullandığım için her birini boyuna 4 dilime kestim. Kesilen patlıcanları içinde 1 yemek kaşığı tuz olan soğuk suyun içinde yarım saat acısının çıkması için bekletin ve kurulayım.
Tavaya 2 kaşık sıvıyağı, küçük doğranmış sarımsakları, soğanları ve acı sivri biberi koyup 3-4 dakika kavurun. Sonra kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri, salçayı, karabiber ve tuzu da ilave edip iki dakika daha kavurun. (Ben bu aşamada bir yumurta da kırıyorum iyice karıştırıyorum böylece hiç görünmüyor, ama inanılmaz fazladan bir lezzet katıyor). Daha sonra ateşten alın doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Tavaya bir bardak yağ koyarak patlıcanları alt üst hafif yumuşayana kadar kızartın ve fırın tepsisine alın. Patlıcanların orta kısımlarına kaşıkla hafif bastırarak iç için yer hazırlayın. Hazırlanan içi hafifçe bastırarak patlıcanların üzerine yerleştirin. Tavada kalan yağa üzerini süslemek için ince uzun kesilmiş biberleri koyup 2-3 dakika soyeleyin. Patlıcanların üzerine domateslerle beraber yerleştirin. Sos malzemelerini karıştırıp patlıcanlarla hiza olacak kadar tepsiye dökün. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.

Yorum Gönder