5 adet pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı salça
1/2 yemek kaşığı kırmızı biber
1/2 limon suyu
Üzerine dilinlemek için kalan yarım limon
Yapılışı:
Havuçları soyup yarım santim incelikte halkalara doğrayın. Yıkanmış pırasaları da birer santim halkalara doğrayın. Yağı kızdırıp havuçları 3-4 dakika kavurun. Sonra salçayı, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın. Pırasaları ve yıkanmış pirinçleri ilave ederek 4 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Hafif soğuyunca yarım limon suyunu ilave ederek cam bir kaba alıp, soğuyunca limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.