Translate

26 Eylül 2015 Cumartesi

Pulled Lamb

Malzemeler:

Rostoluk koyun budu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köfte baharı

Yapılışı:

Tüm baharatları bütün budun üzerine serpiştirin. Fırın tepsisine koyup üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 200 derece ısıtılmış fırımda 20 dakika piştikten sonra  ısıyı 180 dereceye düşürerek maşa ile tutunca ip ip ayrılacak kadar yumuşaklığa gelinceye kadar yaklaşık 2.5 saat pişirin. Bu aşamada etin altı üstü iyice kızarmış ve kesmeye gerek olmadan lime lime ayrılır kıvamda olması gerekiyor. Adından da amlaşıldığı gibi 'pulled' yani çekilerek bölünmüş olarak pilav ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.