Translate

10 Temmuz 2016 Pazar

Şekerpare


Malzemeler:
2 yumurta
250 gr tuzsuz tereyagi
1/2 cup pudra sekeri
1/2 cup irmik
3-1/4 cup un
2 cay kasigi kabartma tozu
2 cay kasigi vanilya

Surubu icin:

2 cup seker
3 cup su
1/2 limon
Uzerine 20 badem (20 sekerpare cikiyor bu tariften)
Kaynar su

Yapilisi:

Once, surubu hazirlamak icin, su ile sekeri karistirin kaynatin. 5-6 dakika kaynadiktan sonra yarim limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatin. Iliyinca buzdolabina kaldirin.
Elektrikli mikser ile oda sicakligindaki tereyagini sekeri ve yumurtalari 2 dakika krema haline gelene kadar karistirin. Sonra irmigi, unu, kabartma tozunu, vanilyayi katarak elinizle yogurun. Yumurtadan kucuk parcalar koparip top gibi yuvarlayin. Yaglanmis tepsiye dizin. Kabuklarinin soyulmasi icin bademleri kaynar suda 5-10 dakika bekletin. Kabuklarini soyduktan sonra tavada hafif kizarana kadar kavurun. Bademleri sekerparelerin uzerine hafifce bastirarak yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda yaklasik 25 dakika kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra dolapta soguttugunuz serbeti sicak sekerparelerin uzerine dokun. Uzerini kapatip sogumasini ve serbeti icine cekmesini bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.