Translate

27 Nisan 2019 Cumartesi

Fıstıklı Tavuklu Pilav


Malzemeler:

2 bardak Jasmine pirinci
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı dolmalık fıstık
3/4 su bardağı cashew fıstığı
1 büyük soğan
2 acı sivri biber
1 havuç
4 tavuk but eti
3/4 su bardağı kuş üzümü
1 bardak bezelye
10 tane yassı snow peas
2 çay kaşığı turmerik
2 çay kaşığı curry tozu
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zencefil tozu
1/2 çay kaşığı coriander tozu
3 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
4.5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

Yağlarla küçük doğranmış soğanı, biberleri, havuçları ve fıstıkları kavurun. Küçük doğranmış tavukları ekleyip kızarana kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip 3 dakikada öyle kavurun. Tüm baharatları, tuzu, salçayı, üzümleri, küçük parçalara kırılmış snow bezelye ve bezelyeleri ve suyu ilave edip kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.