
Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM, check out my youtube channel FIDDLER IN THE KITCHEN https://www.youtube.com/channel/UCTyI6NYUj0BORajtGJAZJ6Q
Translate
27 Kasım 2012 Salı
Gezilerim
Değişik kültürleri, mekanları, ülkeleri, şehirleri görüp gezmek yeni hobim...Çocuklarımla hatıralar yaratıp onları hem kalıcı yapmak hem de sizlerle paylaşmak. Hep yazmak vardı içimde ama nedense müziğim ve resimimle aktardım derin duyguları. Kelimelere dökülemeyenler hep tuvalime ve notalara döküldü. Ama o kadar güzel ki gezip görülenler kelimelerle fotoğraflarla da aktarmalıyım onları. İşte bu düşüncelerle yeni bir kategorim daha var artık...Yeşim'in Gezileri...Yaşananlar zor geldiği zaman kaçabildiğim bir mekan blogum. Kimi zaman müziğime kaçar, kimi zaman resimlerime dalar, kimi zaman da blogumda paylaşmak için yazmaya dalarım. Hep yaratmak birşeyleri...bu işte mutluluğum...Çocuklarımla gittiğim Bali gezim ilk mekanım...Çok yakında Yeşim'in Gezileri başlığı altında...
Etiketler:
YEŞİM'İN GEZİLERİ
25 Kasım 2012 Pazar
Thai Curry
Bu tarif icin Yellow curry paste (sari curry sosu) gerekiyor. Bu kuru curry tozundan cok farkli. Yoksa curry yemegi icin onlarca ayri baharat koymak gerekir. Supermarketlerde kucuk kavanozlarda satiliyor ve curry yapmanin en pratik yolu ve de tadi inanilmaz guzel. Hint curry'den ziyade daha cok Thai curry tadinda. Bahcemden taze kisnis ise olmazsa olmazlardan.
Malzemeler:
2 yemek kasigi siviyag
500 gr dana eti
5 yemek kasigi sari curry sosu
400 ml hindistan cevizi sutu
Yapilisi:
Dana etini kucuk parcalara kesip siviyagda suyunu cekene kadar kavurun. Curry sosunu ilave edip 2 dakika karistirarak pisirmeye devam edin. Hindistan cevizi sutunu de uzerine dokup karistirin ve tencerenin kapagini kapatip 10 dakika kisik ateste pisirin. Yanina pilav uzerine taze kisnis ile servis yapin.
Top Köfte
Malzemeler:
500 gr kiyma 1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya
parcalayicida pure haline getirilmis 1 kucuk dis dovulmus sarimsak 3-4 dilim
ekmek (parcalayicida ufalanmis) 1 tatli kasigi salca 1/2 domates rendesi 1 tutam
maydanoz 1 yumurta 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi kofte bahari 1 cay
kasigi kimyon 1 cay kasigi karabiber 1/2 cay kasigi pul biber 1/2 cay kasigi
kirmizi biber arzuya gore tuz Kizartmak icin sivi yag Yapilisi: Karistirma
kabina kiymayi, yumurtayi, ezilmis sogani ve dovulmus sarimsagi, domates
rendesini, salcayi, ufalanmis ekmekleri, maydanozu, sivi yagi ve tuzla
baharatlari koyup, iyice yogurun. Yuvarlak top sekli vererek kizgin yagda
kizartin. Ispanak yapraklari uzerinde yogurt ile servis yapin.
Truffle - Biskuvili Cikolata Toplari
Malzemeler:
2 paket sade biskuvi
1/2 su bardagi erimis tuzsuz tereyagi
1 su bardagi hafif kavrulmus kucuk dovulmus ceviz
1 portakal kabugu rendesi
1 elma rendesi
2 kasik kakao
6 kasik sut
200 gr bitter cikolata
Yesil fistik
Yapilisi:
Biskuvileri parcalayicida un gibi ufalayin. Biskuvileri genis bir kaba koyup, kakaoyu, erimis yagi, portakal kabugu rendesi, kabuklari soyulup rendelenmis 1elmayi ve kavrulmus dovulmus cevizleri ilave edin. Kucuk bir tavaya 6 kasik sutu ve kucuk parcalara kirilmis cikolatalari koyup, atesin uzerinde sos haline gelene kadar karistirin. Ilik olmasi gerekiyor, cok sicak olmamali. Bu karisimin da yarisini diger malzemelere katip iyice yogurun, eger cok kuru olursa biraz sut ilave edebilirsiniz ama cok islak olmamasi gerekir cevizlerin citir citir kalmasi icin. Sonra yuvarlaklar yapip kucuk cam kadehlere yerlestirip cikolata sosunu dokup, yesil fistik ile susleyin.
Journey of my soul series - Ruhumun yolculugu serisi
Iste hikayem...Sergiye hazir, 2008-2012...Son 4 sene, hepsi de birbirine baglantili olan resimlerden olusan bu seriyi olusturdu. Sonunda siraladim hikayemin resimlerini. Dilsiz ruhumun konusulamayan kelimelerinden olusan yuzlerce sayfalik bir roman bu. Bir serim tamamlandi ve adini "Ruhumun yolculugu" koydum. Yakinda, okul tatilimde yeni serime baslayacagim...
1. Keman Canlaniyor - Fiddle Comes to Life
2. Habirt Adasi 1 - Island of Habirt 1
3. Tango Atesi - Tango Fire
4. Karanligi Delercesine Hayal Etmek - Dreaming Through the Darkness
5. Firtina - Storm
6. Atilamayan Adimlar - Steps to Nowhere
7. Aglamak - Crying
10. Git - Go
11. Mutlulugun Resmi - Picture of Happiness
28 Eylül 2012 Cuma
Sulu kofte
Kofte malzemeleri:
500 gr. kiyma
1 yumurta
2 dilim parcalayicida ufalanmis ekmek
1 adet ince rendelenmis kuru sogan
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi kirmizi biber
1 cay kasigi kimyon
1/2 su bardagi pirinc
1 tatli kasigi salca
1 yemek kasigi siviyag
2 cay kasigi tuz
Suyu icin:
1 su bardagi kuru nohut
2 buyuk patates
3 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi siviyag
10 su bardagi su
2 cay kasigi tuz
Yapilisi:
Nohutlari haslayip suzun. Ayri bir tencereye 2 yemek kasigi sivi yagi ve salcayi koyup hafifce kavurun. 10 bardak suyu ilave edip kaynamaya birakin. Patatesleri kucuk kupler seklinde dograyin. Kaynamak uzere olan salcali suya atin. Patatesler yumusayana kadar kapagi kapali olarak haslayin. Sonra nohutlari ilave edip altini kapatin. Bu sirada kucuk bir tencerede yarim bardak yikanmis pirinci 1 su bardagi soguk su ile suyunu cekene ve pilav kivami gibi olana kadar pisirin. Genis bir kaba kofte malzemelerinin hepsini pismis pirinclerle beraber koyup bes dakika kadar yogurun. Minik toplar yapin ve bunlari dikkatlice kaynayan patatesli nohutlu suyun icine atin. Tadina bakip tuz ilavesinde bulunabilirsiniz. Sarimsakli tereyagli firinda kizarmis ekmekle sunumu guzel ve tadi cok lezzetli oluyor.
25 Eylül 2012 Salı
Kurumustu onlar...
Kurutmustum onlari...
Tabloma bile isleyip muhurlemistim kurularini...
Elime almayacaktim bir daha, orada yasayacaklardi artik...
Ama yok...yine acmislar iste...
Bahcemin derin koselerinden baharin ilk gulleri acmislar...
Uzattim elimi buruk ve kizgin,
Onlarda bana kizmis ki dikenleri batiyor elime...
Cicekciden gul sevmem ben...
Bahceden koparilip verilir benim gullerim...
Guller kizgin, onemli degil olsun!
Ben de kizginim...
Hayalimin gucune kizginim...
Yoktan var ettigim hayal kahramanim sevgiliye kizginim...
Aski kirmizi, pembe gullerle sunup kandiran kotu cadiya kizginim...
Cocukken defalarca okudugum masal kitaplarima...
Gullere kizginim.
Yesim, Eylul 2012
Etiketler:
YESIM'IN INCILERI
Limonlu Kek
Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı seker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 limon kabuğu rendesi
2 limon suyu
1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kasığı kabartma tozu
1 tatlı kasığı vanilya
2 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri derin bir kapta elektrikli mikserin orta ayarında 6 dakika çırpın. Daha sonra yağı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sütü, unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip mikserle 1-2 dakika karıştırın.
20 Ocak 2012 Cuma
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)