Translate

29 Kasım 2008 Cumartesi

Yesim'in uzumlu cevizli damla cikolatali keki

(Bu kekte sadece yarim cay bardagi sivi yag var, ustelik cok ta lezzetli.) Malzemeler: 4 yumurta 1.5 su bardagi seker 3 su bardagi un 1 su bardagi sut 1 yemek kasigi kabartma tozu 1 tatli kasigi vanilya 1/2 cay bardagi sivi yag 1 su bardagi iri kirilmis ceviz 1 avuc kus uzumu 1 limon kabugu rendesi 1 yemek kasigi limon suyu 1/2 su bardagi damla cikolata Yapilisi: Seker ve yumurtalari elektrikli mikserle seker eriyene kadar 5 dakika cirpin. Sonra un, kabartma tozu, vanilya, sivi yag, limon suyunu ilave edip hepsini mikserle iyice karistirin. Daha sonra ceviz, kus uzumu, limon kabugu rendesi ve damla cikolatayi da ilave edip kasikla karistirip yaglanmis kek kalibina dokun. 180 derece isitilmis firinda pisirin. Soguyunca servis tabagina ters cevirip uzerine pudra sekeri serpin.

16 Kasım 2008 Pazar

Muzlu yas pasta

Kek malzemeleri: 4 yumurta 1 cay bardagi seker 1 su bardagi un+1 yemek kasigi tepeleme (elenerek konulacak) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Ara kremasi: 200 gr tereyagi 125 gr kakao bir fiske tuz 200 gr pudra sekeri vanilya 200 ml krema Kremayi surunce sarmadan once boydan dosemek icin 2 muz Ustu icin cikolata sosu: 150 gr bitter cikolata 4 yemek kasigi sut Kekinin yapilisi: 4 yumurtayla 1 cay bardagi sekeri elektrikli mikserle seker eriyip iyice kopurene kadar cirpin. Sonra vanilyayi, kabartma tozunu ekleyin, unu eleyerek yavas yavas ilave edin. Duz ve genis dikdortgen firin tepsisini yaglayin ve yagli firin kagidi doseyin, tekrar yaglayin. Karisimi tepsinin tabanina incecik yayin. (cok ince bir tabaka olacak 1-2 cm kadar). 200 derece isitilmis firinda yaklasik 8-9 dakika pisirin. Firindan cikar cikmaz yagli kagitla tutup keki tepsiden cikarin, ayni boyda islak bezin uzerine koyun, bezle kagitla beraber hepsini rulo seklinde sarin. Bu sarma islemi kek sicakken yapilmazsa bir daha saramazsiniz kirilir. Boylece bekletin. Bezle sarili keki acin, 1 cay bardagi suda iki tatli kasigi sekeri karistirarak eritip keki islatmak icin her tarafina serpistirin. (Ben bu sekilde yapmadigim icin kek kismi biraz kuru oldu, ama yas pasta usulu islatilirsa tam olur), hemen hazirladiginiz kakaolu ara kremasini kekin uzerine yayin. Genis kenarin alt kismina 2 muzu soyup boydan kaplayacak sekilde yerlestirin. Keki yavas yavas tekrar sarmaya baslayin, sardikca da bezden ve kagittan ayirin. Birlesme kismini en alta getirin ve servis tabagina yerlestirin. Sonra da bitter cikolatayla sutu ates uzerinde eriterek uzerini kaplayin. Sadece cikolata sosuyla birakilabilir ya da istediginiz gibi suslenebilir. Ben seker hamuru ve krem santi kullandim.

19 Ekim 2008 Pazar

Yesim'in kolay pastasi

Bu pastanin malzemeleri buzlukta minik kaplarda biriktirdigim, her pasta kek yapisimda artan kek dilimleri, kremalar, karistirilmis hepsi kullanilmamis krem santiler, 2-3 kasik sutle eritilmis cikolata soslari. Yani ise diger pasta tariflerimden baslarsaniz bir sure sonra bir birikiminiz olur. Cikolatali yas pastadan, buche de noel'den, baska tariflerden artan pasta kekinden kullandim ve 5 dakikada ortaya cikti hic pisirmeden hem de! Butun soslari kremalari krem santileri karistirdim. Alti ayrilabilen cember kek kalibinin kenarlarina marketten aldigim 5-6 lamington rulo dilimini yerlestirdim duvar seklinde. Tabanina dilimli cikolatali kekleri bir kat dosedim. Biraz karisik cikolata sosundan doktum, tekrar bir kat kek dosedim. Kek ve sos bitip ustu istedigim yukseklige gelene kadar devam ettim. Fazladan 8-10 kucuk kare bitter cikolata ve 2 yemek kasigi sut kullandim ustunun orta kismini kaplamak icin. Kucuk bir tavada kisik ateste, sutle cikolatayi eriyene kadar karistirip kenarlardan akmayacak sekilde uzerine doktum. Sonra buzdolabina kaldirdim. 5-6 saat bekleyince cember kalibi alttan yukari iterek pastayi cemberden cikardim sonra altini ayirip servis tabagina koydum. Bir cay bardagi sutle mikserle katilasana kadar karistirdigim krem santiyle de uzerini susledim.

2 Eylül 2008 Salı

Top kofteler

Malzemeler: 500 gr kiyma 1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya parcalayicida pure haline getirilmis 1 kucuk dis dovulmus sarimsak 3-4 dilim ekmek (parcalayicida ufalanmis) 1 tatli kasigi salca 1/2 domates rendesi 1 tutam maydanoz 1 yumurta 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi kofte bahari 1 cay kasigi kimyon 1 cay kasigi karabiber 1/2 cay kasigi pul biber 1/2 cay kasigi kirmizi biber arzuya gore tuz Kizartmak icin sivi yag Sosu icin: 1/2 yemek kasigi tereyagi 1 yemek kasigi dolusu salca tuz, kirmizi biber, karabiber, kimyon (arzuya gore) sos kivamina getirecek kadar su ilavesi Sosun yapilisi: Kucuk bir tavada tereyagini eritip salcayi ve baharatlari koyun 1-2 dakika salcayi pisirip su ilave edin, kaynayinca atesten alin. Servis tabaginin ortasina kucuk bir kase ile kofteleri batirmak uzere servis yapin. Koftenin yapilisi: Karistirma kabina kiymayi, yumurtayi, ezilmis sogani ve dovulmus sarimsagi, domates rendesini, salcayi, ufalanmis ekmekleri, maydanozu, sivi yagi ve tuzla baharatlari koyup, iyice yogurun. Ceviz boyunda yuvarlaklar yapin. Kizgin yagda kizartin. Cop sislere ikiser ucer takip sosuyla servis yapin.

Ispanakli pirincli risotto kofte

Malzemeler: 1 demet ispanak (sadece yapraklari) 1 domates 45 gr tereyagi 1 sogan 1 su bardagi pirinc 2 su bardagi kaynar su 90 gr kasar peyniri tuz, karabiber, pul biber Kaplamak icin: 1 kase un (batirmak icin) 1 yumurta 2 yemek kasigi sut 2-3 bardak parcalayicida ufalanmis ekmek Kizartmak icin sivi yag Sosu: 1 dis dovulmus sarimsak 1 kase yogurt suslemek icin fazladan ispanak yapraklari (Ezilmis sarimsakla yogurdu karistirin, servis tabaginin ortasina kaseyle koyun.) Yapilisi: Ispanagin yapraklarini yikayin, ince ince dograyin. Sogani kucuk kucuk dograyin. Tereyagini bir tavada eritip soganlari yumusayana kadar soteleyin. Yikanmis pirinci de ilave edip seffaflasana kadar yaklasik 5-6 dakika kavurun. Kucuk kucuk dogranmis domatesleri de ilave edip 1-2 dakika da onunla kavurun. Uzerine 1 tatli kasigi tuzu koyup kaynar suyu ilave edin, kapagini kapatip pilav seklinde suyunu cekene kadar pisirin. Atesten alip, dogranmis ispanaklari, rendelenmis peyniri, karabiber, pul biberi ilave edip karistirin. Iliyana kadar bekleyin. El degecek kadar soguyunca, yemek kasigi dolusu karisimdan alip elinizde yuvarlayip, una batirin, catalla cirpilmis yumurtali sute batirin, en son olarak ta ekmek ufaklarina bulayip, yuvarlayin, fazlasini silkeleyin. Kizgin yagda kizartin. Sarimsakli yogurtla birlikte servis yapin.

Yumurtali kroketler

Kizartma

16 Ağustos 2008 Cumartesi

Ananas, portakal ve cilek suyu

Malzemeler: 1/4 Ananas 1 portakal 4 cilek Yapilisi: Ananas ve portakalin kabuklarini soyup, cilekle birlikte 'juicer'a koyun.

Seker hamurlu cikolatali yas pasta

Bu pastanın tarifi için lütfen Yeşim'in yaş pastası ya da çikolatalı yaş pasta 1 başlığı altındaki tarifi uygulayın. 

Portakal ve zencefil koku suyu