Translate

25 Ocak 2008 Cuma

Cikolatali islak kek

Malzemeler: 200 gr kup kup dogranmis tereyagi 200 gr bitter cikolata 1/4 buyuk su bardagi su 2 yemek kasigi nescafe 1/3 buyuk su bardagi kakao 1 paket vanilya 1 buyuk su bardagi seker 3 yumurta (catalla cirpilmis) 1 paket kabartma tozu 3/4 buyuk su bardagi elenmis un. Uzeri icin cikolata sosu: 6 yemek kasigi sut 1oo gr. bitter cikolata Suslemek icin yuvarlak cikolatalar hindistan cevizi Yapilisi: Firini 160 derecede isitin. 20 cm capindaki yuvarlak bir kek kalibini yaglayin. Tepsinin tabani boyunda ve kenarlarina uygun kestiginiz yagli kagidi serip onu da yaglayin. Kucuk bir tencereye tereyagini, cikolatayi, su ve nescafeyi koyup kisik ateste karistirarak eritin. Atesten alip karistirma kabina koyun. Kakao ve vanilyayi ekleyip karistirin. Seker ve catalla cirpilmis yumurtalari da koyup iyice karistirin. Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek, bir taraftan da kasikla alttan uste dogru yavasca cirpmadan karistirip butun malzemelerin karismasini saglayin. Kek kalibina dokup 55-60 dakika 160 derece isitilmis firinda pisirin. Pisince 10 dakika bekleyip ters cevirip sogumasini bekleyin. Ust cikolatasi icin cikolata ve sutu kucuk bir tavada ates uzerinde cok isitmadan eritip, pastanin uzerini kaplayin.Yuvarlak cikolatalari da uzerine bastirip yapismasini saglayin. Buzdolabina kaldirin. Soguyunca servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.