Translate

26 Ocak 2008 Cumartesi

Pide

Malzemeler: 4 su bardagi un 1 yemek kasigi kuru maya 1.5 su bardagi sut 1.5 tatli kasigi tuz 1 silme cay kasigi seker Yapilisi: Unun ortasini acip mayayi sekeri ve ilik sutu parmaklarla karistirarak eritin. Tuzu da ilave edip butun malzemeleri iyice yogurun, 1.5 saat hamur iki kati hacminde kabarana kadar ustunu kapatip mayalandirin. Eger ekmek makinaniz varsa butun malzemeleri koyup makinanin hamur mayalandirma ayarini kullanarak cok guzel kabarmis hamur elde edebilirsiniz. Ben butun mayali hamurlarimi bu sekilde hazirliyorum. Hamur mayalaninca yumurta buyuklugunde parcalar kopararak unlanmus tezgaha koyup merdaneyle tatli tabagi boyunda acin. Yaglanmis tepsiye dizip, yarim saat kadar da tepside mayalanmaya birakin. Sonra uzerine 1 kasik svi yagla karistirilmis cirpilmis yumurta sarisini surup, biraz da corek otu serpistirip 180 derece isitilmis firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.