Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in frambuazli cilekli irmik pastasi

Malzemeler: Biskuvili pasta tabani icin: 1 paket sade petit beurre biskuvi 1/2 su bardagi hindistan cevizi 1/2 su bardagi iri dovulmus kavrulmus findik 50 gr eritilmis tereyagi Biskuvili tabanin yapilisi: Biskuvileri parcalayicida toz gibi ufalayin. Bir karistirma kabina koyup findik ve tereyagiyla karistirin. Kenarlari altindan ayrilabilen cember kalibi yaglayin ve kalibin tabani boyunda kestiginiz yagli kagidi doseyip tekrar yaglayin. Bu ufalanmis karisimi elinizle cemberin tabanina iyice bastirarak doseyin, dumduz sert bir taban olusturun. Buzluga kaldirin. Irmikli puding malzemeleri: 4 su bardagi sut 7 corba kasigi irmik (tepeleme) 1 su bardagi seker 1 paket vanilya Pudingin yapilisi: Puding malzemelerinin hepsini telle karistirarak kaynayip katilasana kadar pisirin. Biraz soguduktan sonra buzluktan cikardiginiz biskuvi tabaninin uzerine dokup duzleyin. Soguyunca tekrar buzlukta bekletin. Iyice soguyunca buzluktan cikarip asagidaki tarifle hazirladiginiz krem santiyi pasta hala cember icindeyken uzerine surup duzleyin. Buzdolabina kaldirin. Ust kremasi icin: 1 paket krem santi 1 cay bardagi sut (Mikserle katilasana kadar kopurtun.) En ustu icin frambuazli sos malzemeleri: 1 buyuk kase visne, frambuaz, cilek karisimi 1 su bardagi visne suyu 1 yemek kasigi misir nisastasi 2 yemek kasigi seker Sosun yapilisi: Visne suyunun yarim bardagini ayirin ve misir nisastasini bunun icinde ezerek eritin. Bu karisimi kalan visne suyuna ve sekere ilave edin, telle karistirarak ocakta pisirin. Hafif katilasinca icine meyveleri katin. Soguduktan sonra buzdolabindan cikardiginiz pastanin en ustune bu meyveli sosu dokup duzleyin. Buzluga kaldirin. Iyice sertlestikten sonra bicakla cemberin kenarindan pastayi ayirin. Tabani da alttan uste dogru iterek tabani cemberden ayirin. Bu pasta buzlukta cok uzun sure aylarca durabilir. Gerektikce buzluktan cikarip hafif cozulmesini saglayin ve dilimleyerek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.