Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yuvarlak ekmek

Malzemeler: 1.5 bardak ilik su 2 yemek kasigi sivi yag 4 su bardagi un 1.5 cay kasigi tuz 1 yemek kasigi kuru maya Yapilisi: Unun ortasini acin, mayayi suyla eritin, yag ve tuz da ilave ederek iyice yogurun. Yaklasik 1.5 saat mayalandirmaya birakin. Mayalanmanin son 45 dakikasinda birkac kez parmakla basirip icinde olusan gazlari cikarin, tekrar ustunu kapatip mayalandirmaya devam edin. Hamur kabarip iki katina ulasinca yumurta buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin. Yaglanmis tepsiye dizin ustlerine hafifce bastirip yassiltin ve su surup susam serpistirin. 180 derece isitilmis firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.