Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yuvarlak ekmek
Malzemeler:
1.5 bardak ilik su
2 yemek kasigi sivi yag
4 su bardagi un
1.5 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi kuru maya
Yapilisi:
Unun ortasini acin, mayayi suyla eritin, yag ve tuz da ilave ederek iyice yogurun. Yaklasik 1.5 saat mayalandirmaya birakin. Mayalanmanin son 45 dakikasinda birkac kez parmakla basirip icinde olusan gazlari cikarin, tekrar ustunu kapatip mayalandirmaya devam edin.
Hamur kabarip iki katina ulasinca yumurta buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin. Yaglanmis tepsiye dizin ustlerine hafifce bastirip yassiltin ve su surup susam serpistirin. 180 derece isitilmis firinda pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.