Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Hamburger ve ev yapmasi ekmegi

Malzemeler: 3 su bardagi un 1 su bardagi ilik sut 1-1/2 tatli kasigi kuru maya 1 corba kasigi seker 1 tatli kasigi tuz susam, 1 cay kasigi fazladan seker ve bir kase su (hamurlarin bir yuzunu batirmak icin) Yapilisi: Unun ortasini acip sutle mayayi karistirarak eritin. 1 corba kasigi sekeri ve 1 tatli kasigi tuzu da katarak hamuru yogurun. 1.5 saat iki kati hacminde kabarana kadar mayalandirin. Yumurta buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin. Kasedeki suya fazladan olan sekeri koyup karistirin. Yuvarlanmis hamurlarin bir yuzunu suya batirip sonra susama bastirin. Yaglanmis tepsiye dizip, uzerine bastirarak yassiltin. 180 derece isitilmis firinda pisirin. Hamburger yapilisi: 250 gr kiyma 1 kuru sogan(parcalayicida iyice suyu cikana kadar ezilmis) 1 dovulmus sarimsak yarim domates(parcalayicida pure yapilmis) 1 yumurta 1 tatli kasigi kofte bahari 1'er cay kasigi kimyon, karabiber arzuya gore pul biber 1 tatli kasigi salca 1 yemek kasigi sivi yag 3 dilim parcalayicida ufalanmis ekmek tuz Yapilisi: Butun malzemeleri yogurup ekmegin boyunda yuvarlak yassi kofteler yapin. Az sivi yag koydugunuz teflon tavada altini ustunu kizartin. Ekmeklerin arasini kesip once kofteyi, uzerine ketcap, mayonez, hardal, dogranmis marul, bir iki halka kuru sogan, dilimlenmis salatalik tursusu koyup, ekmegin diger yarisini da uzerine kapatin. Bir daha hamburger satin almak istemeyeceksiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.