Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Hamburger ve ev yapmasi ekmegi
Malzemeler:
3 su bardagi un
1 su bardagi ilik sut
1-1/2 tatli kasigi kuru maya
1 corba kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
susam,
1 cay kasigi fazladan seker ve bir kase su (hamurlarin bir yuzunu batirmak icin)
Yapilisi:
Unun ortasini acip sutle mayayi karistirarak eritin. 1 corba kasigi sekeri ve 1 tatli kasigi tuzu da katarak hamuru yogurun. 1.5 saat iki kati hacminde kabarana kadar mayalandirin. Yumurta buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin. Kasedeki suya fazladan olan sekeri koyup karistirin. Yuvarlanmis hamurlarin bir yuzunu suya batirip sonra susama bastirin. Yaglanmis tepsiye dizip, uzerine bastirarak yassiltin. 180 derece isitilmis firinda pisirin.
Hamburger yapilisi:
250 gr kiyma
1 kuru sogan(parcalayicida iyice suyu cikana kadar ezilmis)
1 dovulmus sarimsak
yarim domates(parcalayicida pure yapilmis)
1 yumurta
1 tatli kasigi kofte bahari
1'er cay kasigi kimyon, karabiber
arzuya gore pul biber
1 tatli kasigi salca
1 yemek kasigi sivi yag
3 dilim parcalayicida ufalanmis ekmek
tuz
Yapilisi:
Butun malzemeleri yogurup ekmegin boyunda yuvarlak yassi kofteler yapin. Az sivi yag koydugunuz teflon tavada altini ustunu kizartin. Ekmeklerin arasini kesip once kofteyi, uzerine ketcap, mayonez, hardal, dogranmis marul, bir iki halka kuru sogan, dilimlenmis salatalik tursusu koyup, ekmegin diger yarisini da uzerine kapatin. Bir daha hamburger satin almak istemeyeceksiniz!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.