Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Elmali kurabiye

Malzemeler: 350 gr un 1 cay bardagi yogurt 1 cay bardagi sivi yag 125 gr erimis tereyagi (ilik, cok isitmayin) 1 paket (1 yemek kasigi) kabartma tozu 4 yemek kasigi pudra sekeri 1 paket vanilya (1 yemek kasigi) Ic malzemeleri: 4 elma 5 yemek kasigi (tepeleme) seker 2 tatli kasigi tarcin 1 su bardagi iri kirilmis ceviz Pisince uzerine serpmek icin pudra sekeri Yapilisi: Karistirma kabina yaglari, yogurdu, unu, kabartma tozu, vanilya ve pudra sekerini koyup elle karistirip yogurun. Ele yapismayan cok kivamli bir hamur oluyor. Agzini plastikle kapatip yarim saat bekletin. Bu arada ici icin 4 elmayi soyup rendeleyin. Seker ile beraber tencereye koyup karistirarak 5 dakika kadar orta ateste pisirin. Atesten alip, kirilmis cevizleri ve tarcini koyup hep beraber karistirin ve sogumaya birakin. Hamurdan bir avuc parca koparin tezgahin uzerini unlamadan merdaneyle yarim cm inceliginde acin. Kenarlari sekilli, su bardagi hacminde, bardak veya kucuk tabaklariniz varsa onunla, yoksa oval ya da yuvarlak bardak yardimiyla acilmis hamura bastirarak parcalar cikarin. Elmali icten yarim kasiktan biraz fazla hamurun ortasina koyun ve once bir yarisini sonra da hamurun diger yarisini ortaya dogru getirerek kapatin. Elmali ic yanlardan gorunecek. Yaglanmis tepsiye dizip isitilmis 180 derece firinda kizarana kadar pisirin. Iyice soguyunca uzerine pudra sekeri eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.