Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Ispanakli krep boregi

Krep hamuru: 2 yumurta 1 su bardagi un 1.5 su bardagi sut 1 corba kasigi sivi yag Kreplerin yapilisi: Butun malzemeleri telle cirparak 2'ser kepce hamurdan buyuk duz teflon bir tavaya dokup butun hamurun tavanin dibine yayilmasini saglayin. Kalanlarini da ayni sekilde pisirin. Toplam 7-8 krep cikiyor. Ic harci: Yarim kg ispanak yapragi 1 kase ufalanmis beyaz peynir tuz, karabiber, pulbiber Besamel sosu icin: 1 tepeleme corba kasigi un 1 kibrit kutusu buyuklugunde rende kasar yarim corba kasigi tereyagi sos kivamina getirecek kadar sut Yapilisi: Once besamel sosu hazirlamak icin, tereyagini tavaya koyup eritin. 1 kasik unu da koyup yagla beraber atesin uzerinde karistirin. Rende kasari da ilave edip onu da eritin. En son da kivami sos gibi olacak kadar sut ilavesi yapin. Atesten alip ayri bir tavada ispanagi soteleyip besamel sosuna karistirin. Son olarak ufalanmis beyaz peynirleri ve tuzu baharatlari ilave edin. Kreplerle ayni boyda olan bir firin tepsisini yaglayin ve 1 kat krep 1 kat ic harci olmak uzere yerlestirin. En ustune de biraz rende kasar serpistirip, 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.