Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Paskalya coregi

Malzemeler: 4.5 su bardagi un (500 gr) 1+1/4 su bardagi sut(250 gr) 1 kahve fincani seker (50 gr) 1 yumurta 50 gr. eritilmis tereyagi ve sivi yag karisimi 1 paket kuru maya (12-14 gr.) 1 cay kasigi tuz uzerine surmek icin 1 cirpilmis yumurta sarisi Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini acin. Ortasina sutu ve mayayi koyup mayayi eritin. Sekeri ve diger hamur malzemelerini karistirip yogurun. 1.5 saat mayalanip kabardiktan sonra hamuru 5 parcaya bolun. Her parcayi da 3 parcaya bolup seritler yapin. Bu seritlerle sac orgusu yapin, uclarini altina dogru itin. Yaglanmis tepside 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekletin. Sonra uzerlerine yumurta sarisi surerek 200 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.