Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Paskalya coregi
Malzemeler:
4.5 su bardagi un (500 gr)
1+1/4 su bardagi sut(250 gr)
1 kahve fincani seker (50 gr)
1 yumurta
50 gr. eritilmis tereyagi ve sivi yag karisimi
1 paket kuru maya (12-14 gr.)
1 cay kasigi tuz
uzerine surmek icin 1 cirpilmis yumurta sarisi
Yapilisi:
Unu derin bir kaba koyup ortasini acin. Ortasina sutu ve mayayi koyup mayayi eritin. Sekeri ve diger hamur malzemelerini karistirip yogurun. 1.5 saat mayalanip kabardiktan sonra hamuru 5 parcaya bolun. Her parcayi da 3 parcaya bolup seritler yapin. Bu seritlerle sac orgusu yapin, uclarini altina dogru itin. Yaglanmis tepside 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekletin. Sonra uzerlerine yumurta sarisi surerek 200 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.