Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Kakaolu, vanilyali , cevizli kek
Malzemeler:
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 su bardagi eritilmis tereyagi
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1 su bardagi sut
1 tali kasigi vanilya
limon kabugu rendesi
1 su bardagi iri kirilmis ceviz
1/2 bardak toz haline getirilmis badem
Hamurun yarisina koymak icin 2 yemek kasigi kakao
Uzeri icin:
100 gr bitter cikolata
3 yemek kasigi sut
pudra sekeri
(Kucuk bir tavaya cikolatalari kirin, icine 3 yemek kasigi sut koyup kisik ateste karistirarak eritin. Ilik olacak cok isitmayin. Kek pisince ve soguyunca kekin uzerine pudra sekeri serpin onun uzerine de cizgiler olusturacak sekilde cikolata sosunu dokun.)
Yapilisi:
Seker ve yaglari 2-3 dakika mikserle cirpin. Cirparken birer birer yumurtalari ilave edin. Kakao, limon kabugu rendesi, ceviz ve badem tozu disindaki hamur malzemelerini de ekleyip mikserle cirpin. Sonra ceviz badem, limon kabugu rendesini koyup kasikla karistirin. Hamurun yarisini yaglanmis kek kalibina dokun, diger yarisina da kakaoyu ilave edip mikserle karistirin. Beyaz hamurun uzerine dokup bicakla hafif darbelerle cok az iki rengin birbirine girmesini saglayin. 180 derece isitilmis firinda pisirin. Kek soguyunca pudra sekeri serpip, uzerine cikolata sosunu gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.