Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Susamli simit
Malzemeler:
2+1/4 su bardagi un (250 gr)
2/3 dolu yemek kasigi kuru maya (10 gr)
80 gr tereyagi ve sivi yagi karisimi (yari yariya)
1+1/4 kahve fincani ilik sut (80 gr)
2 dolu tatli kasigi seker
1.5 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi mahlep
1 yumurta
uzerine surmek icin:
1 yumurta sarisi
1 kahve fincani susam (40 gr)
Yapilisi:
Unu bir kaba koyun ortasini cukur gibi acip sutu, sekeri, kuru mayayi koyup elle maya eriyene kadar karistirin. Sonra diger hamur malzemelerini ilave edin. 1 saat kadar hamur iki kati hacmine ukasincaya kadar uzerini kapatip mayalandirin.Hamurdan uzun cubuklar seklinde fitiller yapin. Bu fitillerden cevizden biraz buyuk parcalar kesin. Bu parcalari 7-8 cm boyunda uzatin. Isaret parmaginiza dolayip yuzuk gibi sarin ve iki ucunu bastirarak birlestirin. Yaglanmis tepsiye dizin, 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekletin. Uzerlerine yumurta sarisi surup bolca susam serpin, 200 derece isitilmis firinda yaklasik 15-20 dakika pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.