Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Susamli simit

Malzemeler: 2+1/4 su bardagi un (250 gr) 2/3 dolu yemek kasigi kuru maya (10 gr) 80 gr tereyagi ve sivi yagi karisimi (yari yariya) 1+1/4 kahve fincani ilik sut (80 gr) 2 dolu tatli kasigi seker 1.5 cay kasigi tuz 1/2 cay kasigi mahlep 1 yumurta uzerine surmek icin: 1 yumurta sarisi 1 kahve fincani susam (40 gr) Yapilisi: Unu bir kaba koyun ortasini cukur gibi acip sutu, sekeri, kuru mayayi koyup elle maya eriyene kadar karistirin. Sonra diger hamur malzemelerini ilave edin. 1 saat kadar hamur iki kati hacmine ukasincaya kadar uzerini kapatip mayalandirin.Hamurdan uzun cubuklar seklinde fitiller yapin. Bu fitillerden cevizden biraz buyuk parcalar kesin. Bu parcalari 7-8 cm boyunda uzatin. Isaret parmaginiza dolayip yuzuk gibi sarin ve iki ucunu bastirarak birlestirin. Yaglanmis tepsiye dizin, 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekletin. Uzerlerine yumurta sarisi surup bolca susam serpin, 200 derece isitilmis firinda yaklasik 15-20 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.