2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
Kaynar su
4-5 yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
3 domates
1+1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kimyon
Arzuya göre tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Bulguru yıkayıp 1 çay kaşığı tuz ile üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatıp bulgurların şişip yumuşamasını sağlayın. Bütün malzemeleri ince ince doğrayın. Domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın elinizde sıkarak suyunu çıkarın ve fazla suyu gitmiş domatesleri diğer malzemelerle beraber bulgurlara karıştırın. Salçalar iyice bütün malzemelerle karıştıktan sonra kenarlarına marul yaprakları döşenmiş tabakta servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.