Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Asure

Malzemeler: 3+3/4 su bardagi asurelik bugday 1 su bardagi nohut (kuruyken olculecek) 1 su bardagi fasulye (kuruyken olculecek) 4 su bardagi seker (bugday iyice pisip ozu suyuna gectikten sonra sekeri ilave edin, yoksa bugdaylar sertlesir) 1.5 su bardagi sut (rengi daha beyaz olmasi icin) 10 adet kuru kayisi portakal kabugu rendesi 5-6 adet incir 1 cay bardagi sari kuru uzum 1 cay bardagi kus uzumu (yarisi piserken icine yarisi da kavrulmus ceviz ve fistikla karistirip servis sirasinda uzerini suslemek icin) gulsuyu (tadina bakip, aroma katacak miktarda, yaklasik 1/2 cay bardagi kadar 2-3 yemek kasigi kavrulmus dolmalik fistik 1 avuc kavrulmus iri kirilmis ceviz tarcin 7-8 adet karanfil (pisip soguduktan sonra icinden cikarilacak) Yapilisi: Bugdayi bir gece oncesinden yikayip bir tasim kaynatin, kapagi kapali sabaha kadar bekletin. Nohut ve fasulyeleri de aksamdan soguk suyla islatin, sabaha kadar beklesin. Sabah ayri tencerelerde nohut ve fasulyeleri haslayin. Bugdaylari da sabah tekrar ocaga koyup, yumusayana ve ozu suyuna cikana kadar kaynatin. Bugday iyice yumusayip suyunun rengi beyazlayinca hasladiginiz nohut ve fasulyeleri ilave edin. Hepsi beraber kisik ateste biraz in. Bu arada malzeme ekledikce kaynar su ekleyin. Daha sonra 1 cay bardagi sari uzumu, kus uzumunu, kucuk dogranmis kayisi ve incirleri de ekleyin. 1.5 su bardagi sutu, portakal kabugu rendesini koyduktan sonra sekeri ilave edin. 5 dakika daha kaynattiktan sonra atesten alip tarcin ve gulsuyunu serpistirin. Kavrulmus ceviz, dolmalik fistigi ve kuru kus uzumunu tarcinla karistirin, ve servis oncesinde uzerine koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.