Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yesim'in kiymali patates koftesi
Malzemeler:
1.5 kg patates
3-4 dilim robotta ufalanmis ekmek
1 yumurta (patatese katmak icin)
1 kasik sivi yag
250 gr kiyma
1 kuru sogan
1 tutam dogranmis maydanoz
3 cirpilmis yumurta
galeta unu (robotta parcalanmis ekmek)
tuz, karabiber, pulbiber
kizartmak icin sivi yag
Yapilisi:
Haslanmis soyulmus patatesleri genis bir kaba koyun. 1 yumurtayi 3-4 dilim parcalanmis ekmegi ilave edin. Arzuya gore tuz, karabiber, pulbiber katin ve katica bir hamur oluncaya kadar iyice yogurun. Diger yandan ince dogranmis soganlari kavurup, kiymayi da ilave edip kavurmaya devam edin. Kiymayi atesten indirmeden 5 dakika once tuzunu, biberini, maydanozunu ilave edin, sogumaya birakin. Hazirladiginiz patatesli hamurdan yumurta buyuklugunde alarak icli kofte gibi acin (eger elinize yapisirsa elinizi suyla islatin). Sonra ortasina hazirladiginiz icten 1 yemek kasigi doldurarak agzini kapatin, top seklinde yuvarlayin. Top kofteleri once una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak kizgin yagda kizartin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.