Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in kiymali patates koftesi

Malzemeler: 1.5 kg patates 3-4 dilim robotta ufalanmis ekmek 1 yumurta (patatese katmak icin) 1 kasik sivi yag 250 gr kiyma 1 kuru sogan 1 tutam dogranmis maydanoz 3 cirpilmis yumurta galeta unu (robotta parcalanmis ekmek) tuz, karabiber, pulbiber kizartmak icin sivi yag Yapilisi: Haslanmis soyulmus patatesleri genis bir kaba koyun. 1 yumurtayi 3-4 dilim parcalanmis ekmegi ilave edin. Arzuya gore tuz, karabiber, pulbiber katin ve katica bir hamur oluncaya kadar iyice yogurun. Diger yandan ince dogranmis soganlari kavurup, kiymayi da ilave edip kavurmaya devam edin. Kiymayi atesten indirmeden 5 dakika once tuzunu, biberini, maydanozunu ilave edin, sogumaya birakin. Hazirladiginiz patatesli hamurdan yumurta buyuklugunde alarak icli kofte gibi acin (eger elinize yapisirsa elinizi suyla islatin). Sonra ortasina hazirladiginiz icten 1 yemek kasigi doldurarak agzini kapatin, top seklinde yuvarlayin. Top kofteleri once una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak kizgin yagda kizartin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.