Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yesim'in kayisili sarma kurabiyesi
Hamur malzemeleri:
1 cay bardagi eritilmis tereyagi ve sivi yag karisimi (yari yariya)
1 cay bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi fazladan sivi yag
1 cay bardagi yogurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi un
1 yumurta
Ic malzemeleri:
1 yemek kasigi kuru uzum (sari)
1 corba kasigi iri kirilmis findik
3-4 yemek kasigi kayisi marmelati
Taze seftali dilimleri ya da meyveleriyle beraber kayisi receli kullanilabilir
(Hepsini karistirin)
Suslemek icin:
pudra sekeri, toz yesil fistik
Yapilisi:
Hamur malzemelerinin hepsini karistirip yogurun. Hamuru merdaneyle acin ve yaglanmis bir tepsiye alin. Boydan en ust tarafi kesilmemek suretiyle iki cizgi halinde bicakla kesin. Boylece ustu birlesik uc esit parca olacak. En ortadaki kisma boydan asagiya kadar ic malzemesini surun, sonra sac orgusu gibi bir sagdan bir soldan hamurlari alip birbirinin uzerine kapatin. 180 derece isitilmis firinda pisirin. Soguyunca uzerini yesil fistik ve pudra sekeriyle susleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.