Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in kayisili sarma kurabiyesi

Hamur malzemeleri: 1 cay bardagi eritilmis tereyagi ve sivi yag karisimi (yari yariya) 1 cay bardagi pudra sekeri 1 cay bardagi fazladan sivi yag 1 cay bardagi yogurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardagi un 1 yumurta Ic malzemeleri: 1 yemek kasigi kuru uzum (sari) 1 corba kasigi iri kirilmis findik 3-4 yemek kasigi kayisi marmelati Taze seftali dilimleri ya da meyveleriyle beraber kayisi receli kullanilabilir (Hepsini karistirin) Suslemek icin: pudra sekeri, toz yesil fistik Yapilisi: Hamur malzemelerinin hepsini karistirip yogurun. Hamuru merdaneyle acin ve yaglanmis bir tepsiye alin. Boydan en ust tarafi kesilmemek suretiyle iki cizgi halinde bicakla kesin. Boylece ustu birlesik uc esit parca olacak. En ortadaki kisma boydan asagiya kadar ic malzemesini surun, sonra sac orgusu gibi bir sagdan bir soldan hamurlari alip birbirinin uzerine kapatin. 180 derece isitilmis firinda pisirin. Soguyunca uzerini yesil fistik ve pudra sekeriyle susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.