Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in muzlu sarma pastasi

Kek malzemeleri: 4 yumurta 1 cay bardagi seker 1 su bardagi un+1 yemek kasigi tepeleme (elenerek konulacak) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Ic malzemeleri: 1/2 paket, uzerindeki tarife gore pisirilmis vanilyali puding 1 yemek kasigi vanilya 1 yumurta sarisi 2 butun muz Ust kremasi: 2. fotograftaki beyazli krema icin: 1 paket krem santi 1 cay bardagi soguk sut 1. fotograftaki gibi krem santisiz sadece cikolatayla yapmak icin: 100 gr bitter cikolata 3 yemek kasigi sut (Kucuk bir tavada sutle cikolatayi ocak uzerinde cok isitmadan karistirarak eritin ve sardiginiz rulonun uzerini kaplayin.) 1. fotograftaki gibi susleme yapmak icin seker hamuru: 1/2 corba kasigi toz jelatin 1 corba kasigi su 1 corba kasigi glikoz 125 gr saf pudra sekeri (karisimsiz) 30 gr bitter cikolata 1 corba kasigi kakao (Jelatini su ile birlikte kaynatin ve glikozu ve cikolatayi ekleyin. Iyice eriyip karisinca karistirma kabinin icine pudra sekerini koyup bu karisimi ve kakaoyu ilave edip hamur haline gelene kadar yogurun. Sonra merdaneyle acip istediginiz gibi gul fiyonk vs sekiller verip pastanin ust suslemesinde kullanabilirsiniz.) 2. fotografta krem santili ruloyu suslemek icin: 4-5 kare bitter cikolata 1-2 yemek kasigi sut (Kucuk bir tavaya cikolatalari ve sutu koyup eriyene kadar ocakta karistirin.) Ic kremasinin hazirlanmasi: Yarim paket vanilyali pudingi uzerinde tarif edildigi sekilde yarim olcu kullanarak telle karistirarak pisirin. Ates uzerinde karistirirken hafif isinmaya baslayinca icine cirpilmis yumurta sarisini hizla telle cirparak ilave edin, kaynama noktasina gelince atesten alip vanilyayi ilave edin. Sogumaya birakin. Sari renkli vanilyali 'custard' elde edersiniz boylece. Surulecek kivamda katilasmasi icin biraz buzdolabinda bekletin . Kekinin yapilisi: 4 yumurtayla 1 cay bardagi sekeri elektrikli mikserle seker eriyip iyice kopurene kadar cirpin. Sonra vanilyayi, kabartma tozunu ekleyin, unu eleyerek yavas yavas ilave edin. Duz ve genis dikdortgen firin tepsisini yaglayin ve yagli firin kagidi doseyin, tekrar yaglayin. Karisimi tepsinin tabanina incecik yayin. (cok ince bir tabaka olacak 1-2 cm kadar). 200 derece isitilmis firinda yaklasik 8-9 dakika pisirin. Firindan cikar cikmaz yagli kagitla tutup keki tepsiden cikarin, ayni boyda islak bezin uzerine koyun, bezle kagitla beraber hepsini rulo seklinde sarin. Bu sarma islemi kek sicakken yapilmazsa bir daha saramazsiniz kirilir. Boylece bekletin. Bezle sarili keki acin, hemen hazirladiginiz sari pudingi kekin uzerine yayin. Genis kenarin alt kismina 2 muzu soyup boydan kaplayacak sekilde yerlestirin. Keki yavas yavas tekrar sarmaya baslayin, sardikca da bezden ve kagittan ayirin. Birlesme kismini en alta getirin ve servis tabagina yerlestirin. Ust kremasi icin 1 cay bardagi sutle 1 paket krem santiyi elektrikli mikserle katilasana kadar cirpin. Soguk rulonun uzerine krem santiyi surerek her tarafini kaplayin. Eritilmis cikolatayi da kasikla cizgiler seklinde yanlamasina dokun. Bicakla ince kiyilmis cikolata parcalarini da ortasindan serpistirin. Ilk fotograftaki gibi cikolata kaplayip seker hamuruyla suslemek icin krem santi kullanmadan ayrica anlatildigi gibi cikolata sosunu ve seker hamuru hazirlayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.