Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in patatesli icli koftesi

Malzemeler: 3 su bardagi koftelik bulgur 3 haslanmis patates 2 kasik un 500 gr kiyma 2 kuru sogan 1 tutam dogranmis maydanoz tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber, kimyon 1 yemek kasigi salca bulguru islatacak kadar kaynar su 1/2 yemek kasigi tereyagi, 1 yemek kasigi sivi yag 2 cirpilmis yumurta kizartmak icin sivi yag Ic malzemesinin hazirlanisi: Yarim kasik tereyagi ve 1 kasik sivi yagla ince dogranmis soganlari kavurun. Kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun.Tuz, karabiber, kirmizi biber, pul biber ve kimyon ekleyip atesten alin. Maydanozlari da karistirip sogumaya birakin. Dis malzemenin hazirlanisi: Koftelik bulgura biraz tuz atarak sicak suyla islatin.(Her tarafi islanacak kadar, su uzerine cikmadan). Kapagini kapatarak 15 dakika bekletin. Haslanmis patatesi elinizle ezerek un, kimyon, pulbiber, karabiber ve salcayla yogurun. Hamurdan yumurtadan biraz kucuk parcalar kopartin, ortasini cukur gibi acip kiymali icten koyun. Kapatarak, iki ucunu sivrilterek icli kofte sekli verin. Cirpilmis yumurtaya batirarak kizgin yagda kizartin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.