Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Hindistan cevizli revani
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi irmik
1 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi un
1 yemek kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
2.5 su bardagi su
1 yemek kasigi limon suyu
Suslemek icin:
toz yesil fistik
hindistan cevizi
Yapilisi:
Seker ve yumurtalari iyice kopurene ve sekerler eriyene kadar elektrikli mikserle cirpin. Kuru malzemelerin hepsini bir kabin icinde karistirarak sekerli yumurtalara ilave edin. Yaglanmis tepsiye dokup 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.Serbet icin suyla sekeri kaynatin. 5-6 dakika kaynadiktan sonra limon suyunu ilave edin ve atesten alin. Revani pisince sicak revaniye hafif soguyup el degecek sicakliga gelmis serbeti dokun ve ustunu kapatip serbeti icine cekmesini bekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.