Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Hindistan cevizli revani

Malzemeler: 3 yumurta 1 su bardagi sivi yag 1 su bardagi irmik 1 su bardagi hindistan cevizi 1 su bardagi un 1 yemek kasigi kabartma tozu 1 paket vanilya Serbeti icin: 3 su bardagi seker 2.5 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu Suslemek icin: toz yesil fistik hindistan cevizi Yapilisi: Seker ve yumurtalari iyice kopurene ve sekerler eriyene kadar elektrikli mikserle cirpin. Kuru malzemelerin hepsini bir kabin icinde karistirarak sekerli yumurtalara ilave edin. Yaglanmis tepsiye dokup 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.Serbet icin suyla sekeri kaynatin. 5-6 dakika kaynadiktan sonra limon suyunu ilave edin ve atesten alin. Revani pisince sicak revaniye hafif soguyup el degecek sicakliga gelmis serbeti dokun ve ustunu kapatip serbeti icine cekmesini bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.