Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Peynirli pide

(Pide hamuru malzemeleri ve yapilisi icin lutfen ekmekler basligi altinda yazdigim pide tarifine bakin ve mayalanana kadar ayni tarifi kullanin) Ic malzemeleri: 1 kasik sivi yag 1 ince dogranmis kuru sogan 1 kase beyaz peynir maydanoz 1 yumurta tuz, karabiber, kirmizi biber Icinin yapilisi: Dogranmis sogani yagla yumusayana kadar kavurun. Biberleri ilave edin. Atesten alip elle ufaladiginiz beyaz peynirleri ve maydanozu katin. Uzerine 1 yumurtayi kirip hepsini karistirin, peynirin tuzuna gore tuz ilavesi yapin. Diger taraftan mayalanan hamurdan yumurtadan daha buyuk parcalar koparip unlanmis tezgahta uzunlamasina buyuyecek sekilde acin, kenarlari sivrice bir oval olusturun. Bu hamurun ortasina peynirli icten yayin, kenarlarini iki yanini sivrilterek kapatin. 180 derece isitilmis firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.