Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Pizza

Hamurun malzemeleri: 3 tatli kasigi kuru maya 1 cay kasigi seker 1 su bardagindan biraz fazla ilik su 3 su bardagi un 1.5 cay kasigi tuz 2 yemek kasigi zeytinyagi Sos malzemeleri: 1.5 yemek kasigi zeytinyagi 1 kuru sogan ince dogranmis 2 dis dovulmus sarimsak 3 yemek kasigi salca 1 cay kasigi seker 1/2 'sar cay kasigi kuru feslegen, oregano Ust malzemeleri: Rende kasar peynir dogranmis kavurulmus kucuk et veya tavuk parcalari dilimlenmis mantar zeytin sivri biber ya da dilimlenmis aci biber tursusu sucuk dilimleri Yapilisi: Derin bir kaba unu koyup ortasini acin. Mayayi sekeri ilik suyu koyarak mayanin erimesini saglayin. Butun hamur malzemelerini katip, unlanmis tezgahin uzerinde lastik kivami gibi olauncaya kadar yogurun. Yaglanmis bir kaba koyup uzerini plastikle kapatin ve kabarmasini bekleyin. Yaklasi 1.5 saatte hamur hazir olur. Hamuru 2 yada 3 parcaya bolerek her birini unlanmis bir tezgahta hafif un serperek pizza tepsisinin boyunda acin. 180 derece isitilmis firina yaklasik 5 dakika koyun bu hamurlari (boylece hamur cok az piserek ustune konulanlari tasiyacak kadar guclenmis olur.) Zeytinyaginda soganlari sarimsagi hafif kavurarak salcayi tuzu karabiberi diger baharatlari sekeri ekleyip biraz pisirin. Bu sosu firinda az pismis pizza tabaninin uzerine elinizle yayin. Daha sonra rende kasar serpin ve kucuk dogranmis kavrulmus et veya tavuk, sucuk dilimleri, cekirdegi cikarilip dogranmis siyah zeytin, dilimlenmis mantar, dogranmis sivri biber, aci isterseniz aci biber tursusunu ince dilimleyip koyabilirsiniz. Uzerine biraz daha kasar peynir serpistirin ve 180 derece isitilmis firinda ya da varsa pizza tasinin uzerinde elektrikli pizza firininda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.