Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Uzumlu sarma corek

Hamur malzemeleri: 425 gr un 1 bardak sut 2 cay kasigi tuz 60 gr tereyagi ve sivi yag karisimi 50 gr seker 1 corba kasigi kuru maya 1 yumurta uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi Ic malzemeleri: 70 gr kuru uzum (sari) 50 gr seker 2-3 kasik kaynar suda eritilmis 1 tepeleme cay kasigi tarcin 1 kasik eritilmis tereyagi ve 1 kasik sivi yag karisimi (Ic malzemelerinin hepsini bir kabin icinde karistirin) Yapilisi: Derin bir kaba unu koyup ortasini acin. Icine sut ve mayayi koyup mayayi eritin. Daha sonra diger hamur malzemelerini koyarak yogurun. Ustunu kapatip 1.5 saat mayalandirmaya birakin. Mayalaninca hamuru ikiye bolun. Unlanmis tezgahin uzerinde merdaneyle 45 cm x 45 cm ebatinda kare seklinde acin. Uzerine karistirilan harcin yarisini iyice yayip rulo seklinde sarin. Ruloyu merdaneyle ustten hafifce duzleyin. Dar kenarindan (uzunlamasina) 1.5 cm kalinliginda seritler kesip, her parcayi kendi etrafinda dondurun. Yaglanmis bir tepsiye koyarak 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekletin. Sonra uzerlerine 1 cirpilmis yumurta sarisini surup 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.