Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Uzumlu sarma corek
Hamur malzemeleri:
425 gr un
1 bardak sut
2 cay kasigi tuz
60 gr tereyagi ve sivi yag karisimi
50 gr seker
1 corba kasigi kuru maya
1 yumurta
uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi
Ic malzemeleri:
70 gr kuru uzum (sari)
50 gr seker 2-3 kasik kaynar suda eritilmis
1 tepeleme cay kasigi tarcin
1 kasik eritilmis tereyagi ve 1 kasik sivi yag karisimi
(Ic malzemelerinin hepsini bir kabin icinde karistirin)
Yapilisi:
Derin bir kaba unu koyup ortasini acin. Icine sut ve mayayi koyup mayayi eritin. Daha sonra diger hamur malzemelerini koyarak yogurun. Ustunu kapatip 1.5 saat mayalandirmaya birakin. Mayalaninca hamuru ikiye bolun. Unlanmis tezgahin uzerinde merdaneyle 45 cm x 45 cm ebatinda kare seklinde acin. Uzerine karistirilan harcin yarisini iyice yayip rulo seklinde sarin. Ruloyu merdaneyle ustten hafifce duzleyin. Dar kenarindan (uzunlamasina) 1.5 cm kalinliginda seritler kesip, her parcayi kendi etrafinda dondurun. Yaglanmis bir tepsiye koyarak 20 dakika tepsi mayalanmasi icin bekletin. Sonra uzerlerine 1 cirpilmis yumurta sarisini surup 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.