Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Cikolata findik ve meyveli cheese kek

Malzemeler: 1 buyuk su bardagi kakaolu biskuvi(parcalayicida toz gibi ufalanmis) 1/2 buyuk su bardagi hindistan cevizi 100 gr kavrulmus iri dovulmus findik 50 gr eritilmis tereyagi 500 gr beyaz krem peynir (tadi kati yogurt gibi, sakin sari eritme peynir vs kullanmayin) 3/4 buyuk su bardagi seker 1/4 buyuk su bardagi portakal suyu 1 yemek kasigi portakal kabugu rendesi 3 tatli kasigi toz jelatin 200 gr bitter cikolata 1 buyuk su bardagi krema Uzeri icin: 1 poset krem santi 1 cay bardagi sut (mikserle katilasana kadar karistirin) En ustu icin kirmizi meyveli sos: 1 su bardagi visne suyu 1 yemek kasigi misir nisastasi 2 yemek kasigi seker 1 kase visne, frambuaz, cilek karisimi Sari meyveli sos: 1 kase seftali mango ya da kayisi kompostosu, suyuyla beraber(konserve) 1 su bardagi kayisi seftali veya mango kompostosunun suyu 1 yemek kasigi misir nisastasi 2 yemek kasigi seker (Aynen asagidaki tarifte kirmizi meyveleri hazirladiginiz sekilde hazirlayin.) Sosun hazirlanmasi: Visne suyunun yarim bardagini ayirin. Bu ayirdiginiz yarim bardagin icinde misir nisastasini ezerek eritin. Bu karisimi kalan visne suyuna sekerle birlikte ilave edin Telle karistirarak ocakta pisirin. Hafif katilasinca icine kirmizi meyveleri atin ve sogumaya birakin. Oda sicakligina gelince buzdolabina koyun, daha sonra soguk krem santinin uzerine dokulecek. Cheese kekin yapilisi: Toz halinde ufalanmis biskuvileri, kirilmis findik ve erimis tereyagiyla karistirin. Tabani kenarindan ayrilan kek kalibini yaglayin, tabanina ve kenarlarina yagli kagit doseyin, ve tekrar kagidi yaglayin. Biskuvili karisimi kalibin tabanina iyice bastirarak doseyin. Buzluga kaldirin katilasip taban olusturmasi icin. Krem peyniri sekerle beraber mikserle yumusayana kadar cirpin. Portakal suyunu, kabugunun rendesini, jelatini ilave edin ve mikserle butun hepsini karistirin. Ayri bir kapta kremayi mikserle katilasana kadar cirpin (sut kremasi mikserle yaklasik 5-6 dakika cirpilinca kendisi katilasiyor). Katilastirilmis kremayi eritilmis cikolatayla beraber diger krem peynirli karisina dokup alttan uste dogru butun malzemeleri kasikla yavasca karistirin. Buzluktan biskuvi tabanini cikarip biskuvilerin uzerine bu hazirladiginiz karisimi dokun. Tekrar buzluga kaldirin. Krem santiyle 1 cay bardagi sutu mikserle karistirip katilastirin. Buzluktan cikardiginiz karisimin uzerinede duzgunce krem santiyi yerlestirin. Buzlukta krem santi de sertlestikten sonra soguttugunuz meyveli karisimi en ustte yuzeyin 2/4'unu kaplayacak sekilde yerlestirin. Diger kalan yuzeye de sari meyvelerle hazirladiginiz sosu yerlestirin, buzluga kaldirin. 2-3 saat sonra buzluktan cikarip kek kalibinin kenar halkasini bicakla kekten keser gibi ayirin. Daha sonra tabanini alttan yukari dogru iterek kenar halkasindan cikarin. Alt kismindaki daireyi cikarmaniza gerek yok o sekilde bir tabaga koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Bu kek buzlukta 2-3 ay durabiliyor, ilk gunku tazeligiyle. Isterseniz kalin bilezik seklinde kaliplarla birer porsiyonluk ta yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.