Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
4 Şubat 2008 Pazartesi
Mangalda kofte
Malzemeler:
500 gr kiyma (dana koyun karisik)
1 buyuk sogan
1 dis dovulmus sarimsak
1 yumurta
dogranmis maydanoz
3-4 dilim ufalanmis ekmek
1 tatli kasigi tatli kirmizi biber
1 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi kofte bahari
1.5 cay kasigi tuz (ya da arzuya gore)
yarim domates
1 tatli kasigi salca
1 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi:
Parcalayicinin icine once ekmekleri koyun, ufalaninca kofte yapacaginiz kaba alin. Daha sonra 1 sogani ve 1 dis sarimsagi da parcalayiciya koyun. Soganin ve sarimsagin suyu cikacak kadar parcalayiciyi calistirin. Domatesi de ilave edin bir de onunla calistirin. Parcalayici yoksa, sogan rendenin en ince kismiyla, sarimsak dovulerek, domates de rendelenerek ayni sonuc alinabilir. (Makineyle yapinca cabucak hazirlaniyor.) Butun hepsini ekmeklerin oldugu kaba koyun. Kiymayi ve diger malzemelerin hepsini elle iyice yogurun. Yassi oval sekil vererek mangalda pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.