Translate

31 Ocak 2008 Perşembe

Burma baklava

















Malzemeler:
300 gr filo pastry (baklavalik incecik yufka) 125 gr tuzsuz tereyagi orta irilikte dovulmus ceviz Surubu icin: 3.5 su bardagi seker 3.5 su bardagi su 4-5 damla limon suyu Yapilisi: Tezgahin uzerine ince hamurun bir katini koyun. Ortasina serit gibi 1 kasik cevizi koyup acilmamis kursun kalemi hamurun alt kismina koyun ve hepsini kaleme sarin, sonra buzerek kalemden cikarip yaglanmis tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar bu isleme devam edin. Hepsi bitince yagi kucuk bir tavada yakmadan kizdirin burgularin uzerine dokun. Daha sonra 3-4 cm arayla kesin. 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Piser pismez sicak surubu (kaynama derecesinde sicak olmasin) sicak hamurun uzerine dokun uzerini kapatin. Iliyinca ince kiyilmis yesil fistikla susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.