Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
31 Ocak 2008 Perşembe
Burma baklava
Malzemeler:
300 gr filo pastry (baklavalik incecik yufka) 125 gr tuzsuz tereyagi orta irilikte dovulmus ceviz Surubu icin: 3.5 su bardagi seker 3.5 su bardagi su 4-5 damla limon suyu Yapilisi: Tezgahin uzerine ince hamurun bir katini koyun. Ortasina serit gibi 1 kasik cevizi koyup acilmamis kursun kalemi hamurun alt kismina koyun ve hepsini kaleme sarin, sonra buzerek kalemden cikarip yaglanmis tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar bu isleme devam edin. Hepsi bitince yagi kucuk bir tavada yakmadan kizdirin burgularin uzerine dokun. Daha sonra 3-4 cm arayla kesin. 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Piser pismez sicak surubu (kaynama derecesinde sicak olmasin) sicak hamurun uzerine dokun uzerini kapatin. Iliyinca ince kiyilmis yesil fistikla susleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.