Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
27 Şubat 2008 Çarşamba
Mantarli tavuk
Malzemeler:
2-3 tavuk gogsu
2 yemek kasigi sivi yag
10-12 tane mantar
3 domates
5 carliston veya 2 dolmalik biber
2 yemek kasigi salca
pul biber, karabiber, tuz
Yapilisi:
Tavuk gogus etlerinin derisini cikarin. 2 cm kadar buyuklukte kup seklinde dograyin. Biberleri de ikiser cm kadar buyukce dograyin. Mantarlari, dilimleyin. Domatesleri de kabuklarini soymadan 2-3 cm buyuklukte dograyin. Tencereye yagi ve tavuklari koyup pismis gibi goruntu alana kadar 2-3 dakika kavurun. Sonra biberleri de ilave edip sotelemeye devam edin. Biberler de hafif pisince mantarlari ve domatesleri koyup, tuzunu, karabiberi, pul biberi, salcayi ve tencerenin yarisina kadar kaynar su ekleyip kapagini kapatin, kisik ateste 1 saat pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.