Translate

27 Şubat 2008 Çarşamba

Mantarli tavuk

Malzemeler: 2-3 tavuk gogsu 2 yemek kasigi sivi yag 10-12 tane mantar 3 domates 5 carliston veya 2 dolmalik biber 2 yemek kasigi salca pul biber, karabiber, tuz Yapilisi: Tavuk gogus etlerinin derisini cikarin. 2 cm kadar buyuklukte kup seklinde dograyin. Biberleri de ikiser cm kadar buyukce dograyin. Mantarlari, dilimleyin. Domatesleri de kabuklarini soymadan 2-3 cm buyuklukte dograyin. Tencereye yagi ve tavuklari koyup pismis gibi goruntu alana kadar 2-3 dakika kavurun. Sonra biberleri de ilave edip sotelemeye devam edin. Biberler de hafif pisince mantarlari ve domatesleri koyup, tuzunu, karabiberi, pul biberi, salcayi ve tencerenin yarisina kadar kaynar su ekleyip kapagini kapatin, kisik ateste 1 saat pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.