Translate

26 Şubat 2008 Salı

Tas kebabi

Malzemeler: 900 gr parca koyun veya dana eti 2-3 yemek kasigi sivi yag 3 dis sarimsak 3 kuru sogan 4 sivri biber 2 domates 2 yemek kasigi salca tatli kirmizi biber pul biber karabiber cay kasiginin ucuyla cok az kimyon 1 kuru defne yapragi tuz Yapilisi: Soganlari ve biberleri kucuk kucuk dograyin. Duduklu tencerenin icine yagi koyun soganlarla biberleri kavurun. Eti 2 cm kadar buyuklukte kup seklinde dograyin, ve tencereye ilave edin. Etler suyunu cekene kadar beraber kavurun. Kucuk dogranmis domatesleri ilave edip biraz da oyle pisirin. Sonra salcayi, baharatlari, defne yapragini ilave edip duduklunun yari hizasina kadar kaynar su koyup kapagini kapatin. Tuzu pismeye yakin ilave edin, yoksa etler sertlesir. Yaklasik yarim saatte pisiyor. 25 dakika sonra altini kapatip basinci bosaltip etlerin pisip pismedigini kontrol edin, ve tuzunu ayarlayip gerekirse tekrar yumusayana kadar pisirin. Yaninda sade pilavla servis yapabiliriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.