Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
26 Şubat 2008 Salı
Tas kebabi
Malzemeler:
900 gr parca koyun veya dana eti
2-3 yemek kasigi sivi yag
3 dis sarimsak
3 kuru sogan
4 sivri biber
2 domates
2 yemek kasigi salca
tatli kirmizi biber
pul biber
karabiber
cay kasiginin ucuyla cok az kimyon
1 kuru defne yapragi
tuz
Yapilisi:
Soganlari ve biberleri kucuk kucuk dograyin. Duduklu tencerenin icine yagi koyun soganlarla biberleri kavurun. Eti 2 cm kadar buyuklukte kup seklinde dograyin, ve tencereye ilave edin. Etler suyunu cekene kadar beraber kavurun. Kucuk dogranmis domatesleri ilave edip biraz da oyle pisirin. Sonra salcayi, baharatlari, defne yapragini ilave edip duduklunun yari hizasina kadar kaynar su koyup kapagini kapatin. Tuzu pismeye yakin ilave edin, yoksa etler sertlesir. Yaklasik yarim saatte pisiyor. 25 dakika sonra altini kapatip basinci bosaltip etlerin pisip pismedigini kontrol edin, ve tuzunu ayarlayip gerekirse tekrar yumusayana kadar pisirin. Yaninda sade pilavla servis yapabiliriniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.