Translate

25 Şubat 2008 Pazartesi

Peynirli yufka boregi

Malzemeler: 5 yufka 1 buyuk kase elle ufalanmis beyaz peynir 1 tutam dogranmis maydanoz Sosu: 4 yumurta 2 su bardagi sut 1+1/4 cay bardagi sivi yag (Yumurtalar, sut ve yag telle iyice karisana kadar cirpilir.) Yapilisi: Buyuk dikdortgen bir tepsiyi yaglayin. Yufkanin birisini kenarlardan tasacak sekilde tepsiye serin. Bir yufkayi daha butun halinde en ust icin ayirin. Diger 3 yufkanin her birini elle 4'e koparin. Her parcayi yumurtali, sutlu, yagli sosa batirip cikarin ve kirisik bir sekilde doseyin. Bu 4'e bolunmus yufkalarin yarisini bu sekilde sosa batirarak doseyin ve peynirli icin hepsini orta kata yayin. Diger 4'e bolunmus yufkalari da sosa batirarak devam edin. Sonra tepsinin kenarindan sarkan parcalari tepsinin icine dogru kivirin. Diger butun yufkayida en uste kirisik bir sekilde doseyerek kalan yumurtali sosu uzerine dokup yayin. 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Firindan cikar cikmaz uzerine biraz su serpistirip temiz bir bez kapatin uzerine de kapak olarak baska bir tepsi ortun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.