Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
25 Şubat 2008 Pazartesi
Peynirli yufka boregi
Malzemeler:
5 yufka
1 buyuk kase elle ufalanmis beyaz peynir
1 tutam dogranmis maydanoz
Sosu:
4 yumurta
2 su bardagi sut
1+1/4 cay bardagi sivi yag
(Yumurtalar, sut ve yag telle iyice karisana kadar cirpilir.)
Yapilisi:
Buyuk dikdortgen bir tepsiyi yaglayin. Yufkanin birisini kenarlardan tasacak sekilde tepsiye serin. Bir yufkayi daha butun halinde en ust icin ayirin. Diger 3 yufkanin her birini elle 4'e koparin. Her parcayi yumurtali, sutlu, yagli sosa batirip cikarin ve kirisik bir sekilde doseyin. Bu 4'e bolunmus yufkalarin yarisini bu sekilde sosa batirarak doseyin ve peynirli icin hepsini orta kata yayin. Diger 4'e bolunmus yufkalari da sosa batirarak devam edin. Sonra tepsinin kenarindan sarkan parcalari tepsinin icine dogru kivirin. Diger butun yufkayida en uste kirisik bir sekilde doseyerek kalan yumurtali sosu uzerine dokup yayin. 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Firindan cikar cikmaz uzerine biraz su serpistirip temiz bir bez kapatin uzerine de kapak olarak baska bir tepsi ortun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.