
Malzemeler:
5 haslanmis patates
1/2 limon suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi
tuz, karabiber, pulbiber
maydanoz
Ic malzemeleri:
2 havuc
1 haslanmis yumurta
4 salatalik tursusu
1/2 su bardagi haslanmis bezelye
Yarim avakado
Yapilisi:
Havuc ve bezelyeleri haslayin ve havuclari kucuk kuplere dograyin. Avakadoyu da kup kup dograyip kararmamasi icin biraz limon suyu serpin. Haslanmis yumurtayi ve tursulari da kup kup dograyin. Baska bir kabin icine haslanmis patatesleri koyun. Limon suyu, zeytinyagi, tuzu, baharatlari ve maydanozu ilave edin. Elinizle ezerek yogurun. Alimunyum folyodan ruloyu sarabileceginiz boyda bir dikdortgen kesin. Patates karisimini uzerine dikdortgen sekilde elinizle duzleyerek acin. Sonra dogranmis havuc, yumurta, bezelye, avakado ve tursulari patatesin uzerine yayip elinizle bastirin. 3-4 kasik mayonezi butun sebzelerin uzerini kaplayacak sekilde uzerine surun. Folyoyla beraber duzgunce sarin. Buzdolabina kaldirin. Dilimleyerek servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.