Translate

12 Mart 2008 Çarşamba

Yesim'in tavuklu yufka bohcasi

Malzemeler: 2 yufka 4 kemiksiz tavuk budu 2 yemek kasigi sivi yag 1 sogan 2 dis sarimsak 1 tatli kasigi biber salcasi 1 yemek kasigi domates salcasi tuz, karabiber, tatli kirmizi biber, pul biber, kimyon 1/2 su bardagi su ilavesi Besamel sosu: 1 yemek kasigi sivi yag 2 yemek kasigi un 1.5 su bardagi sut, tuz, karabiber Salca sosu: 1 yemek kasigi sivi yag 1-2 yemek kasigi salca tuz, karabiber, kirmizi biber su (Hepsini kucuk bir tavada karistirarak bir sos hazirlayin.) Yapilisi: Icinde 2 yemek kasigi sivi yag olan tavaya kucuk dogranmis soganlari ve sarimsaklari koyup yumusayana kadar soteleyin. Kucuk kup seklinde dogranmis tavuklari ilave edip tavuklar pismis bir goruntu alana kadar karistirin. Daha sonra tuzu, baharatlari, salcalari ve suyu koyup 5 dakika daha pisirip atesten alin. Diger taraftan kucuk bir tavaya yagi, unu, sutu, tuzu ve karabiberi koyup telle cirpin ve kisik ateste karistirarak katilasana kadar pisirin. 2 yufkayi tezgaha ust uste serin her iki kati da 4 parcaya kesip 8 parca yufka elde edin. Fircayla uzerine sivi yag surun. Bir parcayi alin ve bir kucuk bir kasenin icine doseyin. Tavuklu icten kasikla kasenin icine doldurun. (8 yufkaya bolusturerek ic miktarini ona gore doldurun.) Daha sonra bohca gibi dort kenari ust uste katlayin ve yaglanmis tepsiye ters cevirerek, katli kismi alta gelecek sekilde koyun. Diger parcalari da ayni sekilde yapin. Besamel sosu da ustlerinden yanlara dogru akacak sekilde hepsine bolusturun. Besamel sosun uzerine salca sosundan dokerek 180 derece isitilmis firina surup yarim saat kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.