Translate

27 Mart 2008 Perşembe

Ratatouille

(Domates, biber, patlican fransiz olunca ret-e-tu-vi olmus :) Daha guzel bir isim bulana kadar boyle olsun.) Malzemeler: 4 domates 2 patlican 2-3 kabak 2 kirmizi veya yesil biber 1 kuru sogan 3 dis sarimsak 1 yemek kasigi kirmizi sarap sirkesi 1 cay kasigi seker 5 yemek kasigi zeytinyagi tuz, karabiber, kirmizibiber fazladan az zeytinyagi (sebzeleri hafifce kizartmak icin) pistikten sonra uzerine: taze feslegen Yapilisi: Teflon tavaya zeytinyagini koyup alaca soyulmus, halka halka dilimlenmis kabaklari, yine alaca soyulmus halka halka dilimlenmis 20 dakika tuzlu soguk suda bekletilmis patlicanlari hafifce altli ustlu kizartin, duz bir tabaga alin. (Hala sertce kalmasi lazim, daha sonra firinda pisecek.) Bu arada domateslerin 3 tanesini ve soganlari ve biberleri halka halka kesin. Sonra yuvarlak bir firin kabina butun sebzeleri hafif dik bir sekilde arka arkaya sirasiyla dizin. Sebzeleri kizarttiginiz tavaya 5 yemek kasigi zeytinyagini koyup kucuk kucuk dogranmis sarimsaklari soteleyin, kucuk dogranmis kalan 1 domatesi de ilave edin. (Isterseniz, halka dogradiginiz sogan ve biberlerden birazini ayirip kucuk dograyip burada soteleyebilirsiniz) Uzerine de sebzelerin pismesine yetecek kadar su ilave edip, tuzunu biberini ayarlayip bu sarimsakli domatesli sosu, dizilmis sebzelerin uzerine dokup, 200 derece isitilmis firinda kapagi kapali olarak 1 saat pisirin. Orijinal olarak bu sarimsakli domatesli sos blender ile pure gibi ezilip sebzeleri doseyeceginiz kabin alt kismina suruluyor, uzerine de sebzeler dizilip firina veriliyor. Servis yaparken alttaki sostan sebzelerin uzerine dokuluyor. Ben bu seferlik ezmeden uzerine doktum. Pistikten sonra taze feslegen yapragiyla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.