Translate

13 Nisan 2008 Pazar

Kayisili fistikli paskalya coregi

Malzemeler: 500 gr un 250 gr sut 1 kahve fincani seker (50 gr) 1 yumurta 50 gr yumusatilmis tereyagi ve sivi yag karisimi 3/4 yemek kasigi kuru maya 1/4 yemek kasigi tuz 3-4 yemek kasigi kayisi receli veya marmelati 1/2 bardak iri kiyilmis yesil fistik Yapilisi: Unun ortasini acip sutu ve mayayi koyup elinizle karistirarak eritin. Yumurtayi da ilave edip sutlu mayaya karistirdiktan sonra diger malzemeleri de karistirarak yogurun. Puruzsuz bir hamur olunca agzini kapatip 1.5 saat mayalanmaya birakin. Eger ekmek makinaniz varsa bu tur mayali hamurlarin butun malzemelerini koyup hamur hazirlama ayarinda cok pratik olarak mayalandirabilirsiniz. Hamur iki kati hacmine ulasinca cevizden buyukce parcalar bolun. Her 3 parcadan bir sac orgusu olusturun. Yaglanmis tepsiye dizin. Uzerine kayisi marmelatini surup bolca yesil fistik serpin. Onceden isitilmis 200 derece firinda kizarana kadar pisirin. Ilik servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.